klattring-for-alla.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Klättring för alla - lär dig klättra

Att klättra är en spännande och utmanande aktivitet som ger både en adrenalinkick och fantastiska naturupplevelser. Kanske tänker du att klättring bara är för de som har ett särskilt intresse, för personer som redan är i bra form eller för de som har naturlig talang? Så behöver det faktiskt inte vara. Klättring är en sport för alla, oavsett vilken nivå du befinner dig på, så det spelar ingen roll om du är nybörjare eller expert – alla är välkomna. Precis som med alla andra saker man gör i livet måste man börja någonstans och det bästa är att börja med det allra mest grundläggande, för att sedan jobba sig uppåt.

Klättra-kurser för alla färdighetsnivåer

Du bör kanske vänta lite med att bege dig upp på de svåraste och mest utmanande klippväggarna, men någonstans måste man ju börja. I Sverige kan man klättra såväl inomhus som utomhus, men det kan kanske vara en bra idé att få en känsla för sporten och se vad du tycker innan du ger dig ut i naturen. Genom att klättra inomhus kan du prova på och se om klättring är något för dig. För vissa är det här med höjder också en viktig fråga när de börjar med klättring, men som tur är så brukar höjdskräcken minska gradvis desto mer du tränar och ju tryggare du blir på din egen klätterförmåga.

För att hitta kurser i närheten av där du bor kan du till exempel använda dig av webbsidan kurser.se. Många börjar med att ta ett grönt eller rött kort, vilka ger dig möjlighet att säkra och klättra med rep på de allra flesta inomhusväggar i Sverige. Nästa steg är sedan att bygga på den kunskap och träning som du behöver för att ge dig i kast med brantare väggar, både inomhus och utomhus. Svenska Klätterförbundet är också en bra källa till information och här kan du till exempel hitta en klätterklubb i närheten av dig. Via din lokala klubb kan du sedan få råd och hjälp med din klättring, vilket är det bästa, säkraste och enklaste sättet att komma igång på.

Kom igång att klättra med re:member

Om du verkligen vill gå in för att klättra behöver du en hel del utrustning, till exempel säkringsutrustning, klätterskor samt slitstarka och vädertåliga kläder. Kanske du vill lägga semesterdagarna på att resa till en av Sveriges många klippväggar? Eller varför inte åka till grannlandet i väst och utforska de storslagna bergsväggarna som finns i Norge? Kanske måste du utöka utrustningen med tält, sovsäck och annat – då kan kreditkortet re:member flex hjälpa dig. Med kortet får du nämligen en rad fördelar och rabatter genom förmånsprogrammet re:member reward, bland annat på kläder och utrustning från friluftsbutikerna Outnorth och Sportamore.

Klättring – mer än en träningsform

Klättring är så mycket mer än bara en träningsform – för vissa utvecklar sig klättringen till en drivkraft och en livsstil. När du väl har börjat klättra är det inte omöjligt att du fastnar helt och att ditt nästa mål alltid är en ny bergstopp att bestiga.

Ansök om ett kreditkort idag och kom igång med klättringen!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.