kreditkort-pinkod.jpg

Din PIN-kod

Extrakort

Behöver ni mer än ett kreditkort i familjen?

Läs mer 

Till ditt kort hör en PIN-kod som du får några dagar efter att du fått ditt kort på posten. När du betalar med kortet legitimerar du dig oftast och signerar köpet - men när du vill ta ut kontanter via uttagsautomater, varuköp i terminaler eller liknande använder du din PIN-kod.

Du får en slumpvis vald PIN-kod tilldelad, men om du inte är nöjd med den, kan du alltid ändra den till en kod som du själv väljer. 

Logga in med BankID eller Mobilt BankID på Mina Sidor, klicka på ”Ändra PIN-kod” under sektionen Kort. Här kan du också se din PIN-kod genom att klicka på "Se PIN" och följa instruktionerna. 

Nytt kreditkort

Välj ny PIN

Om du väljer en ny PIN-kod via Mina Sidor så kommer det att utfärdas ett nytt kort till dig som anländer inom en vecka. Din nya PIN-kod kommer inte att börja gälla förrän du har fått det nya kortet och tills dess kommer du att kunna använda ditt nuvarande kort med den gamla PIN-koden.

Logga in och klicka på klicka på ”Ändra PIN-kod” under sektionen Kort. I menyfältet trycker du på ”Min PIN”. Därefter trycker du på ”Välj ny PIN” samt verifierar den nya PIN-koden. Logga in med BankID igen. Därefter syns en ruta med bekräftelse där vald PIN-kod syns.

Observera att ett nytt kreditkort med nytt kortnummer kommer skapas i och med detta. Kortet skickas till dig inom fem bankdagar. Det befintliga kreditkortet kommer vara aktivt i 10 dagar, så att du inte står utan kort - men det kan vara bra att något som är bra att tänka på om du exempelvis köpt en biljett som är kopplad till kortnumret.

Din nya PIN-kod kommer inte att börja gälla förrän du har fått det nya kortet.

Glömt PIN

Har du glömt din PIN-kod kan du via Mina Sidor eller re:member-appen få information om din aktuella PIN-kod genom att ange och bekräfta dina kortuppgifter.

  1. Välj det kort du vill ha PIN-kod på i rullistan (i rullistan visas både aktiva och inaktiva kort).
  2. Fyll därefter giltighetsdatum på kortet. Du hittar det på kortets framsida (mm/åå) och välj ”Nästa”.
  3. PIN-koden visas i ca 10 sekunder.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2020-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.