maste-jag-ha-alla-dessa-forsakringar.jpg
re:member kreditkort

Har du inte redan ett re:member kort?

Ansök här

Måste jag ha alla dessa försäkringar?

Hur många försäkringar ska man behöva ha egentligen? Hemförsäkring, reseförsäkring, avbeställningsskydd och vad händer egentligen om du råkar ut för en ID-kapning? Vilket försäkringsbolag är bäst för dig och vilka försäkringar behöver du egentligen? Att välja rätt i försäkringsdjungeln är inte det lättaste. En klar fördel med att ha ett re:member kreditkort är att flera försäkringar ingår i kortet.

Vi svenskar är lite bortskämda med att ha det väl ordnat på hemmaplan vad gäller sjukvård. Vi lämnas inte ofta med några enorma räkningar för sjukvård eftersom det ofta täcks av den skatt som vi betalar. Det kan göra att tanken på en extra reseförsäkring känns avlägset när vi ska ut och resa. Ofta ingår någon form av reseförsäkring i hemförsäkringen men vad försäkringen omfattar kan variera mellan olika försäkringsbolag. Tänk på att du kan behöva komplettera den försäkring som ingår för att ha ett bra skydd om något inträffar. Kontrollera gärna vad som ingår i just din hemförsäkring innan du beställer och betalar din resa.

En semesterresa är ett stort köp och mycket kan hända – både innan och under resan. Du kan bli tvungen att boka av i sista sekund, ditt bagage kan komma på villovägar och om allt vill sig riktigt illa så kan du drabbas av akut sjukdom- eller olycksfall under resan. I alla re:members kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring som gäller när du betalt mer än 50 % av resan med kortet. En av de reserelaterade försäkringarna som ingår i den kompletterande reseförsäkringen är avbeställningsskydd som kan ge dig ersättning vid olycksfall och sjukdom som gör att du inte kan åka på din resa. Men också ersättning för sådant som gör att du skulle missa din avresa på grund av förseningar och behöver sova över en extra hotellnatt eller att bagaget är försenat. Reseskyddet omfattar också hela eller delar av självrisken om du skulle råka skada den hyrbil du betalat med ditt kreditkort under resan.

Trygghetspaketet - för dig som önskar lite extra trygghet

Förutom reseskyddet så ingår också tre ytterligare försäkringar i Trygghetspaketet. Har du ett re:member more eller Mastercard/Visa ingår Trygghetspaketet. För flex-kunder kan du enkelt lägga till Trygghetspaketet för 129 kr/månad på Mina Sidor


Läs mer och ansök om ditt re:member kreditkort här. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,73% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 063 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 839 kr) med årsavgift. re:member more f.d. BA, Ordinarie årsavgift 395 kr. Kreditränta f.n. 17,89% (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,67% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 958 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag. Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % (re:member more) eller 1,5 % (re:member more f.d. BA) på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller. 

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 17,39 % utan årsavgift (vid betalning med e-faktura) (19,58 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 963 kr med årsavgift. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr med årsavgift) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.