kompletterande-reseforsakring-pa-kreditkortet.jpg
Trygghet på resan

Det finns en mängd olika försäkringar till ditt kort, har du valt dina?

Läs mer 

Kompletterande reseförsäkring på kreditkortet

Lika viktigt som pass, biljetter, bagage och ett gott humör när du ska ut och resa är vetskapen om att att du har en riktigt bra reseförsäkring. Skräckexemplen på vad som kan hända om du inte har det är tyvärr många.

Det kan vara lätt att glömma bort hur tryggt och bra vi har det här hemma i Sverige - med några utav världens bästa tjänster tillgängliga dygnet runt ifall du skulle bli oväntat sjuk eller drabbas av en olycka. Som om inte det var nog så kostar det inte heller mer än det du redan har betalat i form av skatt. När du är på resa utomlands kan det däremot snabbt bli dyrt om du inte har en reseförsäkring som ersätter dessa kostnader.Det är inte heller bara vid sjukdom eller skada som en reseförsäkring är bra att ha, utan även om bagaget inte skulle komma fram eller om du skulle bli bestulen.

Många unga människor lever farligt

Försäkringsbolagen kan vittna om att det särskilt är många unga människor som lever farligt. Det kan vara frestande att hoppa över reseförsäkringen för att spara in lite extra pengar till resan istället. “Det går säkert bra” och “Det händer inte mig” är välkända fraser bland svenskar och kanske extra vanligt bland yngre resenärer. Detta i kombination med att yngre resenärer tenderar att söka sig till mer äventyrliga resor och lättare hamnar i riskabla situationer.

Reseförsäkring kreditkort

Avbeställningsskydd

Lika viktigt som det är att kolla upp vad reseförsäkringen i din hemförsäkring omfattar innan du åker på semester, är det att se till att ha ett avbeställningsskydd. Med ett avbeställningsskydd så kan du få pengarna tillbaka om du eller ditt resesällskap skulle bli så pass sjuka att resan inte kan genomföras. Ersättning lämnas däremot inte på grund av medresenärs olycksfallsskada, akuta sjukdom eller dödsfall vid gruppresa. Med gruppresa menas mer än tre personer eller fler än två familjer som bokat resa tillsammans till samma resmål.

Betalar du mer än 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår det en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 

Kreditkort reseförsäkring

Betalar du till resan till minst 50 % med re:member kreditkortet så ingår bland annat avbeställningsskydd samt skydd om ditt bagage skulle bli försenat mer än 6 timmar efter ankomst till resmål utanför hemlandet. På så sätt kan du få ersättning om du behöver köpa extra kläder eller om du missar en anslutning och behöver betala för en extra biljett eller hotellnatt. Tänk på att kostnaderna måste anses nödvändiga och skäliga för resans ändamål och att inköpen ska kunna styrkas med kvitton i original. Du kan också få ersättning för självrisken om något skulle hända med det transportmedel, exempelvis den hyrbil eller moped, som du har betalat med ditt re:member kreditkort.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,73% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 063 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 839 kr) med årsavgift. re:member more f.d. BA, Ordinarie årsavgift 395 kr. Kreditränta f.n. 17,89% (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,67% och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 958 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag. Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % (re:member more) eller 1,5 % (re:member more f.d. BA) på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller. 

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 20,24 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 17,39 % utan årsavgift (vid betalning med e-faktura) (19,58 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 963 kr med årsavgift. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 830 kr med årsavgift) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.