vad-hander-om-du-missar-flyget-hem.jpg
re:member kreditkort

Har du inte redan ett re:member kort?

Ansök här

Erstättning för försenat flyg

Allt är packat och klart för din weekendresa till Rom. På väg till flygplatsen kollar du flygtiderna på nätet en sista gång och ser att flyget till Rom är försenat med minst fem timmar! Naturligtvis blir du besviken och kanske till och med arg. Men mitt i besvikelsen kan du i alla fall känna dig trygg: Nej, du kan aldrig få dina fem förlorade timmar tillbaka. Men så länge du betalat resan med ditt re:member kreditkort så kan du i alla fall få ersättning för förseningen.

Tryggt att betala resan med re:member 

Varje år drabbas tiotusentals svenska semesterresenärer av flygförseningar på grund av inställda, försenade eller överbokade plan. Ännu fler missar tågavgångar på grund av elfel, banarbeten eller tekniska problem. Du har säkert själv drabbats av en försening någon gång och det kommer förmodligen att hända igen. Då kan du känna dig trygg. Om du köpte och betalade din resa med re:member kreditkort kan du få ersättning.

Ersättning försenat flyg

Ersättning för försenat flyg

Om du nu inte betalade din senaste semesterresa med ditt re:member kreditkort så kan det löna sig att göra det nästa gång! I kortet ingår nämligen en kompletterande reseförsäkring och försäkringen Försening av allmänt färdmedel som gäller om du betalade mer än 50 % av resan emd kortet. Om du köpt en resa med ditt re:member kreditkort och drabbas av att ditt flyg, båt, tåg eller buss blir inställt, överbokat eller vid avresa blir försenat med mer än fyra timmar, har du rätt till ersättning.

Ersättning lämnas med 600 kronor per person och högst 2 400 kronor per familj. Vid försening mer än 8 timmar lämnas ytterligare ersättning med 600 kronor per person och högst 2 400 kronor per familj. Om förseningen skulle bli mer än 24 timmar får du även ersättning för nödvändiga utgifter som kan tillkomma om du till exempel skulle behöva övernatta på hotell eller köpa lite kläder. Ersättningsbeloppen är då 2 500 kronor per person och som högst 7 500 kronor per familj.

Om du missar anslutningsflyget

Om du missar ditt anslutningsflyg, för att flyget till mellanlandningen blev försenad, kan du ha rätt till ersättning upp till 30 000 kr per person och högst 100 000 kr per familj. Med försäkringen Missat anslutningsflyg som ingår i den kompletterande reseförsäkringen kan du få ersättning för de extrakostnader du får för att komma ikapp eller ansluta dig till en resa. Om flyget blir så försenat att du inte hinner med ditt anslutningsflyg kan du få ersättning för den merkostnad det innebär för att komma fram till resmålet. Du kan även få ersättning för nödvändiga merkostnader för kost och logi. Kom ihåg att planera resan så att du är i god tid på flygplatsen.

Ja, det finns helt enkelt många goda skäl till att göra re:member till en god vän på resan!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.