topp-arsavgift-kreditkort.jpg
  1. Start
  2. Kreditkort
  3. Måste jag betala årsavgift för mitt kreditkort?

Måste jag betala årsavgift för mitt kreditkort?

Har du valt rätt kort?

Du kan jämföra vilket kort som passar dig bäst.

Jämför här

När du ska välja ett kreditkort är det klokt att se över vilket kort som är bäst anpassat efter dina behov. re:member har olika lösningar beroende på vad som är mest förmånligt för dig och din livsstil. Vårt populäraste kreditkort re:member flex är ett enkelt och smidigt kreditkort helt utan årsavgift.

Kreditkortet re:member more är ett annat alternativ som med ett av marknadens mest förmånliga bonussystem ger 1 % i bonus på alla dina inköp, och har ingen årsavgift första året (ord. årsavgift 295 kr/år).

Spara hundralappar

Vilket kreditkort du än bestämmer dig för så är det klokt att titta närmare på årsavgiften. Alla kreditkort har inte en årsavgift. Kreditkortet re:member flex är ett sådant kort och erbjuder dessutom upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att du kan göra ditt inköp och betala tillbaka beloppet helt utan ränta i upp till två månader efter köpet. Betalar du hela fakturabeloppet varje månad så tillkommer inte heller någon ränta. Om du dessutom väljer att ansluta dig till e-faktura så slipper du också aviavgiften.

Välj mellan tolv olika försäkringar

Du kan med re:member flex välja upp till tolv olika försäkringar till ditt kort, som kostar 70 kronor per styck och år. Personer som reser mycket kan ha stor nytta av reserelaterade försäkringar såsom Avbeställningsskydd, Olycksfallsskada och Nödkontanter. Det innebär till exempel att om du betalat en resa med ditt re:member kreditkort kan få ersättning för dina avbeställningskostnader om du skulle behöva avboka din resa om du eller ditt resesällskap råkat ut för olycksfallsskada eller akut sjukdom - så att ni inte kan genomföra er resa. Eller om du på en resa som är betald med ditt re:member kreditkort blir bestulen på ditt kort kan få hjälp med nödkontanter. Med momentet Olycksfallsskada kan du få ersättning om du, på en resa betald med ditt re:member kreditkort, råkar ut för en olycksfallsskada som leder till en invaliditet över 20%. Observera att ingen ersättning lämnads för kostnader för sjuk-, läkar- eller annan vård i samband med olycksfallsskada.

Det finns även andra försäkringar som är mer anpassade för rena inköp, såsom Prisgaranti, Köpskydd eller Evenemangsskydd. På så sätt kan du helt och hållet anpassa ditt re:member flex kreditkort efter just dina behov och din livsstil. Du betalar bara för det du själv behöver och själv har valt - inget annat.

Pengar tillbaka på alla dina inköp

Kreditkortet re:member more är ett annat alternativ som passar dig som vill ha ut mer av ditt kreditkort. Bokstavligt talat. Med kortet erbjuds du nämligen ett förmånligt bonussystem. Varje krona du handlar för ger ett poäng – som sedan omvandlas till cash-back på ditt kort. Det minsta beloppet som betalas ut är 50 kr, vilket motsvarar 5 000 poäng. I kortet ingår också resepaket more som kan fungera som ett bra komplement till den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. Paketet innehåller hela åtta reserelaterade försäkringar kostnadsfritt, med allt från avbeställningsskydd till nödbiljett och nödkontakter. Utöver resepaketet ingår även tre förvalda försäkringar utan extra kostnad: Prisgaranti, Köpskydd och Skydd vid ID-stöld. Allt för din säkerhet. Vill du välja till fler försäkringar kostar de 70 kronor vardera och per år. Varför inte prova det fullmatade kreditkortet re:member more som inte har någon årsavgift under det första året (värde 295 kr)?

Läs mer om vilket kort som passar just dig här

re:member flex: Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån).**

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2016-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (17,00 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 714 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 810 kr/mån) med årsavgift.*

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller.

* Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

** Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.