Kan jag använda mitt Mastercard med Apple Pay?

Du som har ett Mastercard från re:member kan använda Apple Pay för att göra betalningar via dina Apple-Enheter, både i butik och på webben. Det är kostnadsfritt att ansluta ditt Mastercard till Apple Pay och det kostar heller ingenting att genomföra betalningar. Det är enkelt, smidigt och tryggt, och du kommer igång på bara en minut.

Var kan jag använda mitt Mastercard med Apple Pay?

Apple Pay fungerar i butiker som har stöd för kontaktlösa betalningar. Du aktiverar Apple Pay genom TouchID eller FaceID i din telefon och håller den sedan nära kortläsaren för att betala. Du kan även betala med Apple Pay i appar och på webben. Välj då Apple Pay som betalningsmetod och följ instruktionerna. Även här använder du TouchID och FaceID för att godkänna betalningen.

Läs mer om hur du betalar med Apple Pay här

Lägg till ditt Mastercard i Apple Pay

Det är enkelt att ansluta ett Mastercard från re:member till Apple Pay, och det kostar ingenting. Du kan lägga till ditt kort genom att gå in på Wallet i din iPhone, klicka på plussymbolen och sedan följa anvisningarna. Du kan även lägga till ditt Mastercard direkt i re:member-appen eller via vår kundservice.

Läs mer om hur du ansluter ditt Mastercard till Apple Pay här

Skydd mot obehöriga transaktioner

Du kan alltid känna dig trygg när du använder ditt Mastercard, oavsett om du handlar direkt med kortet eller via Apple Pay och oberoende av om köpet sker i butik, i en app eller på webben. re:member håller inte dig ansvarig för obehöriga transaktioner, och du behöver inte betala för dessa om din telefon eller kort använts av en obehörig person. Det är viktigt att du reklamerar obehöriga köp så fort du upptäcker dem, för att få så effektiv hjälp som möjligt.

Säker betalning med ditt Mastercard i Apple Pay

Det är lika tryggt och säkert att betala med Apple Pay som med ett vanligt mastercard kreditkort. När du ansluter ditt Mastercard till Apple Pay sparas inte ditt riktiga kortnummer, utan istället skapas ett digitalt kortnummer som kopplas till den aktuella enheten, till exempel din iPhone. På så sätt får aldrig någon obehörig part tillgång till dina kortuppgifter och inte heller uppgifter om dig och dina betalningar. Butiker, appar, webbsidor –inte heller Apple – sparar någon köpinformation om dig utifrån dina betalningar med Apple Pay.