losa-dyra-lan-och-krediter.jpg

Samla dina lån

Spara pengar på att samla smålån och krediter i ett lån. Låna upp till 500 000 kr med en avbetalningstid på upp till 15 år.

Ansök om att samla lån

Lösa dyra lån och krediter

När inkomsten inte räcker till, är det enkelt att ta ett privatlån för att täcka oförutsedda utgifter. Men ett lån kan lätt leda till ännu ett lån och skuldfällan är inte långt borta. Som tur är, finns det sätt att lösa dina lån och skulder som gör det enklare att i framtiden betala dig fri från dina skulder – re:member hjälper dig!

Ett privatlån är precis vad det låter som, ett lån som tas av en privatperson, till exempel för att köpa eller betala något som hushållskassan inte räcker till. Det kan vara allt från försäkringskostnader vid en plötslig olycka eller inköp av ny frys när den gamla går sönder till en handpenning för köp av bostad. Idag går det ofta både enkelt och snabbt att ansöka om privatlån och i många fall kan du ha pengarna på kontot samma dag. Det är naturligtvis en stor fördel när ekonomin krisar, men det finns också några risker. För att betala av det första lånet kanske du behöver ta ett nytt lån och till slut har du fastnat i en rad av stora skulder, med höga räntor och avgifter.

Ett litet lån blir lätt ett stort

Att ta ett lån på 5000 kronor kanske känns som en struntsak, vilket kan vara en av anledningarna till att du inte tänker en extra gång innan du ansöker om lånet. Men faktum är att dessa små lån ibland kan bli nästan dubbelt så dyra, när du har betalat alla räntor och avgifter. Många mindre långivare har generellt sett väldigt ofördelaktiga räntor, något som kan vara lätt att glömma bort vid själva ansökningstillfället. I slutändan kanske du står där med tio olika lån för att täcka upp varandra, räntorna staplas på hög och din ekonomi blir allt sämre.

Att lösa lån och skulder

Ett sätt att bli av med alla skulder och få ordning på sin ekonomi är att lösa sina lån, något som också kallas för att samla sina lån. Det innebär att du istället för att ha flera olika belopp att betala, bara får en faktura att hålla reda på varje månad, till en och samma långivare. I praktiken fungerar det som så att en långivare beviljar dig ett större belopp som du sedan kan betala av alla små skulder med. Det ger en trygghet till dig som låntagare eftersom du slipper riskera att glömma bort någon liten avgift och dra på dig ännu fler betalningar. Du kan därmed också öka din egen kreditvärdighet, och ha möjlighet att ta större lån i framtiden, kanske ett bostadslån eller göra andra större investeringar.

Billigare månadskostnad och bättre ränta

En annan anledning till att många väljer att lösa sina lån är den ekonomiska fördelen. När du får ett större lån från en större kreditgivare, är räntan generellt mer fördelaktig än hos mindre långivare. När du betalar till ett och samma ställe varje månad, kommer du i slutändan slippa betala onödigt höga räntor – och dessutom undviker du småbankernas många extrakostnader, som till exempel faktureringsavgift. När du samlar dina lån hos re:member, får du en fördelaktig ränta, som gör det lätt att betala din skuld, en månad i taget, med trygga och bra villkor.

Lösa lån i förtid

Att lösa lån i förtid innebär helt enkelt att du betalar av delar av hela lånet eller delar av lånet före den bestämda nedbetalningstidens utgång. Detta gör man ofta för att minska sin låneskuld, och därmed räntekostnad, så snabbt som möjligt.

Samla dina lån och upptäck alla fördelar

Om du märker att du börjar få fler och fler fakturor, med högre och högre belopp, kan det vara dags att ta en titt på dina lån och utgifter. När du ansöker om att samla dina lån hos re:member, kan du enkelt se vilken ränta du kommer få och därmed vad din totala månadskostnad kommer att bli. Lös dina lån och ta bättre kontroll över din ekonomi med re:member. Läs mer om att samla lån här!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.