Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Lånelöfte

Ett lånelöfte är det banken ger dig när du ansöker om ett bolån, och innebär i stora drag att de lovar att låna ut en specifik summa pengar till dig när du ska köpa bostad. När du ansöker om lånelöfte, ansöker du inte om ett lån, utan får en indikation på hur stort belopp du kan låna och därmed hur mycket du kan köpa för. De flesta mäklare kräver att du har ett lånelöfte innan du kan buda på en bostad som ligger ute till försäljning. 

Vem kan ansöka om lånelöfte? 

Alla kan ansöka om lånelöfte, då detta är ett bra sätt att få en uppfattning om vilka krav som ställs hos olika banker och långivare, samt hur mycket du kan låna. Om du vill ha ett lånelöfte är det bra att veta hur stor kontantinsats du har, samt ha koll på alla viktiga uppgifter om din ekonomi. 

Vad krävs för att få ett lånelöfte? 

Olika banker och kreditgivare har olika hårda krav på vem som kan få lånelöfte. Det är en fördel om du har en trygg, fast anställning, bra ekonomi och möjlighet att betala en stor kontantinsats. 

När du ansöker om ett bolån, måste du ange vilket belopp du önskar låna, hur stor kontantinsats du har, hur din inkomst och ditt civilstatus ser ut, samt om du har andra lån eller skulder. Det görs även en kreditupplysning på ditt personnummer för att se att informationen stämmer. 

När bostaden väl ska köpas och lånet betalas ut, kontrolleras alla faktorer ytterligare och om allt är i ordning, får du det lån du har blivit lovad.

Med vår generella lånekalkyl kan du testa hur olika lån, räntor och avgifter påverkar din månadskostnad!

 

Observera att re:member inte erbjuder bolån, utan endast privatlån.