brollopsmeny-brollop-festmat.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Såhär får ni till en lyxig bröllopsmeny

Bröllopet är för många par en av de absolut bästa dagarna i livet. Denna högtidliga och kärleksfulla fest är ett tillfälle att bjuda hem alla vänner och släktingar för att fira just er – och er kärlek. För att bröllopet ska bli så fulländat som möjligt är det bra att lägga en del fokus vid själva bröllopsmenyn. För att skapa en lyxig bröllopsmeny kan du göra på flera olika sätt.

Många har buffémat, vilket ofta uppskattas av gästerna. Buffé bidrar till en avslappnad känsla och gör det lättare för gästerna att lättare prata med varandra. En buffé kan absolut vara lyxig och exklusiv. Fundera på vilken sorts mat ni gillar och vad som passar ihop. Italienskt brukar vara väldigt passande för just bröllop och fungerar bra som buffé.

Traditionell bröllopsmeny

En traditionell bröllopsmeny brukar oftast vara tredelad – förrätt, varmrätt och dessert. Desserten är i många fall själva bröllopstårtan för att sedan följas upp av småkakor och kaffe senare under kvällen. Eftersom trerätters ofta gör de flesta mätta och belåtna är det bra om förrätten inte är alldeles för mastig. Satsa gärna på något lätt och fräscht, som gazpacho eller parmaskinka med melon. I och med att gästerna förmodligen redan fått någon sorts mingelmat går det utmärkt att servera en lättare förrätt.

Beroende på hur er budget ser ut är ett tips att förbereda maten själva. På så sätt sparar ni mycket pengar. Just gazpacho är bra festmat eftersom de flesta kan äta den och eftersom den dessutom smakar gott och är enkel att tillaga. Förbered den kalla soppan dagen innan bröllopet så har ni en sak ur vägen. Här är ett bra recept på en god och lyxig gazpacho.

En härlig bröllopsbuffé

När det kommer till varmrätten kan det vara bra att fundera på hur den ska serveras. Om ni har serveringspersonal på bröllopet kan ni absolut servera gästerna varm mat. Om ni har ett mindre bröllop eller helt enkelt inte vill ha serveringspersonal, är en buffé ett säkert kort. Buffémat kan med fördel vara kall och kompletteras med nybakt bröd.

En härlig bröllopsbuffé

För att er bröllopsmeny ska ha en röd tråd kan ni låta varmrätten vara italiensk. Eller varför inte satsa på en ljuvlig sommarbuffé (om ni har bröllopet under sommaren). Om ni inte vill tillaga all mat själv kan ni komplettera med catering eller låta företaget sköta hela måltiden. Det finns många cateringfirmor som tillagar all sorts mat. Själva upplägget av buffén är nästan lika viktigt som själva maten och kan verkligen bidra till en riktigt festligt stämning. Dekorera gärna med färska blommor, ljus och dekorationssallad.  

Bröllopstårta och dryck

Desserten är vad många gäster längtar efter och det går lika bra att servera en pampig bröllopstårta som en annan dessert. Baka själv eller beställ från ett konditori.

Något som brukar ge en lyxigare känsla på bröllopsmenyn är dryckesalternativen. Istället för att ställa fram ölburkar och vinflaskor kan det vara trevligare att utse en dryckesansvarig vid varje bord. På så sätt förhindrar ni även att gästerna råkar få i sig lite för mycket. Om ni inte vill lägga alldeles för mycket pengar på dyra viner är ett bra tips att köpa ett gott bag in box-vin. Häll sedan upp vinet i vackra glaskaraffer och ställ på bordet.

Är du intresserad av ett privatlån från re:member? Om du vill låna pengar till ditt bröllop med re:members privatlån kan du låna upp till 350 000 utan säkerhet. Med hjälp av vår lånekalkyl kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilka räntor som gäller.

Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.