wedding-planner.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Använd dina vänner som hjälp inför bröllopet

Att planera ett helt bröllop på egen hand kan kännas övermäktigt. Det kan helt enkelt bli för många saker att hålla reda på, vilket gör att hela glädjen går förlorad.

Det är rysligt mycket att planera och tänka på när man ska arrangera ett bröllop. Förvisso är ni två om uppgiften och visst är det kul att förbereda livets viktigaste fest. Men det blir lätt för mycket och det är många praktiska detaljer som ska klaffa. Tveka därför inte att be familj och vänner om hjälp. De kommer med glädje att hjälpa till, och delad glädje är dubbel glädje!

Bröllopskoordinator

Även om ni får hjälp av era vänner och de närmaste är det många beslut som ska tas inför en bröllopsfest och det kan rätt och slätt bli för mycket att hålla reda på. Då kan ett alternativ vara att ta hjälp av en bröllopskoordinator. På så sätt minimerar ni stressen och kan lättare koppla av och njuta av er stora dag.

Att anlita någon av Sveriges mest kända wedding planners är kanske inte att rekommendera, såvida ni inte är vid stadd kassa. Men det finns andra vägar att gå. Många av de populäraste bröllopslokalerna, restaurangerna och festvåningarna erbjuder en bröllopskoordinator som en extra service till en mindre kostnad, bl.a. Såstaholm, Engsholms Slott och Grythyttans Gästgivaregård. En bröllopskoordinator hjälper er att planera det praktiska kring festen. Hur ni ska dekorera lokalen, färgteman, blommor och borddekorationer etc.

4 smarta tips för bröllopsfesten

  • Anlita en barnvakt. Att barn inte har tålamod att sitta still under en lång middag vet alla. Se därför till att någon tar hand om alla barn och sysselsätter dem med några roliga lekar eller pyssel så att de vuxna kan koppla av under festen.

  • Lagom många tal. Konferera med er toastmaster inför middagen och be honom eller henne göra ett lagom långt program. Trötta inte ut gästerna med allt för många tal under bröllopsmiddagen.

  • Minimera tiden vid bordet. En trerättersmiddag tar tid och det kan vara kul att hinna prata med fler än de som sitter närmast, så se till att det finns gott om tid för mingel och dans också.

  • Musik. Gör en låtlista med blandad dansmusik som passar alla gäster, oavsett åldersgrupp.

Ekonomisk hjälp till bröllopet

Om sparkontot inte räcker till, eller om du vill sprida ut kostnaden för bröllopet över lite längre tid, kan ett privatlån från re:member vara ett alternativ.

Hos re:member kan du låna upp till 350 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Använd gärna re:members lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna och vad månadskostnaden blir. Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt och du får svar direkt. 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 10,05 % till 21,20 % (2024-05-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 150 000 kr återbetalat under 10 år, nominell ränta 15,6 %, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 482 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 16,85 % och totalt belopp att betala är 297 834 kr. För fullständiga villkor klicka här.