10-saker-du-borde-gora-i-Goteborg.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Tio saker du inte får missa på weekendresan i Göteborg

För många svenskar är Göteborg synonymt med Liseberg. Men nöjesparken är inte den enda anledningen till att besöka Sveriges näst största stad. Letar du lite finner du också ofta billiga hotell i Göteborg och kan hellre lägga pengarna på till exempel spa i Göteborg, för att göra weekendresan lite extra lyxig. re:member har hittat 10 saker som du borde göra på din nästa weekendresa till Göteborg.

 

Goda matupplevelser i Göteborg

Göteborg är en storstad för matälskare. Belägenheten vid havet har gjort staden till Sveriges huvudstad för färska skaldjur med The Big Five; hummer, räkor, ostron, musslor och havskräftor.

  • Stora Saluhallen

Den anrika Saluhallen är en kulinarisk verklighet. Alla världens hörn är representerade bland de 40 butikerna och matställena. Här kan du handla olika delikatesser, kryddor, kaffe och ostar eller bara njuta av omgivningarna och ta en matbit på någon av restaurangerna.

  • Feskekörka

På grund av likheten med en kyrka fick Göteborgs marknadshall för havsdelikatesser snabbt namnet Fiskekyrkan. Den stod färdig år 1874 och ritades av stadsarkitekt Gegerfelt, som inspirerades av norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor.

Kulturlivet i Göteborg

Göteborg har brett kulturutbud och stadens muséer ligger på gångavstånd mellan varandra.

Göteborgs konstmuseum har tre stjärnor i Michelinguiden och huserar konstverk från sammanlagt fem århundraden från bland annat Picasso, Rembrandt och Edvard Munch. Konstmuseet delar av byggnaden med Hasselblads center, där du kan se både svenska och internationella fotografers arbete.

På Sveriges största vetenskapscentrum hittar du 9 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar som kombinerar vetenskap, teknologi och äventyr med olika avdelningar som Regnskogen och Akvariehallen. Det är ingen tvekan om att Universeum är lika roligt och lärorikt oavsett ålder.

Oavsett om du är intresserad av luftfart eller ej, är det här en sak du måste uppleva i Göteborg. Muséet ligger i en underjordisk hangar som har huggits ut ur berget och under Det Kalla Kriget var det ett hemligt militärt område. Lär dig mer om luftfarthistoria, agera pilot i ett jaktflygplan eller testa helikoptersimulatorn.

Fina omgivningar och arkitektur

Med sina kullerstensgator och kanaler tycker många att staden påminner om Amsterdam. Det är kanske ingen tillfällighet, för det var en gång holländska emigranter som grundlade staden redan år 1621.

  • Stadsdelen Haga

I Göteborgs äldsta stadsdel hittar du originalbyggnader från 1800-talet. Bland trevliga gågator hittar du utvalda kaféer och matställen, men också mysiga uteställen på kvällstid. Om shopping står på agendan finns det många specialaffärer och ett bra urval av second hand, vintage och antikvariat.

Upplev Sveriges äldsta byggnad som inte är en bostad. På 1700-talet användes den som lager för militära uniformer och annan utrustning, men är nu ett levande centrum för hantverk i historiska omgivningar. I små bodar hittar du allt från möbler, föremål i keramik, skinn och glas. Dessutom har Kronhuset ett populärt café och bageri. Stad och natur –hand i hand Göteborg är en hamnstad, men stan erbjuder också på många parker, antingen du har gröna fingrar eller bara önskar att promenera.

I hjärtat av Göteborg hittar du den här fantastiska, lugna oasen där du kan se rosor, kaktusar, palmer och andra tropiska arter. Trädgården är en av de bäst bevarade 1800-talsparkerna och på endast 30 minuter kan du resa igenom flera kontinenter i Palmhuset.

Gröna skogsdungar, glittrande sjöar och stora gräsmattor skiljer den här botaniska trädgården från övriga. Här hittar du hela 16 000 otroliga plantor och förädlade växter fördelade på 40 hektar trädgård.

  •  Paddanbåtarna

De traditionsrika Paddanbåtarna passar perfekt för dig som vill se mer av staden medan du får utdrag från stadens innehållsrika historia. De låga båtarna rymmer ungefär 90 passagerare och tar dig med längs kanalerna och ut i havet. Hela båtturen pågår knappt en timme.

Få det mesta möjliga ut av weekenden till Göteborg

Ett bra tips är att kolla in Göteborg City Card så att du får det mesta möjliga ut av weekendresan. I tillägg till att du får gratis inträde till attraktioner, kan du också resa med spårvagn, buss och båt gratis. Med ditt re:member kreditkort med på resan kan du samla alla dina inköp på en faktura och du bestämmer hur du vill betala tillbaka. Allt på en gång eller en mindre summa varje månad. Trevlig resa till Göteborg!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.