Man i bil. Med re:member kan du enkelt föra över pengar från kreditkortet till bankkontot.

Saldoöverföring

Logga in med mobilen

Har du laddat ner re:member appen?

Kom igång 

Har det dykt upp oväntade utgifter och du behöver tillgång till pengarna på bankkontot istället för på kreditkortet? Då kan du snabbt och enkelt föra över pengar till ditt bankkonto, genom att göra en Saldoöverföring från ditt re:member-kort. Här kan du läsa mer om vad en Saldoöverföring innebär och hur den går till. 

Vad är en Saldoöverföring?
Saldoöverföring är en tjänst där vi ger dig som kund möjligheten att flytta pengar från ditt kreditkort till ett annat bankkonto, istället för att göra köpet direkt med kortet. När du väljer att använda dig av tjänsten så debiteras det önskade överföringsbeloppet på ditt kreditkort och syns som ett vanligt kortköp.

Hur gör jag en Saldoöverföring?
Det finns två sätt att göra en Saldoöverföring:

Genom re:member-appen (inloggning med Mobilt BankID krävs)

  1. Logga in i appen
  2. Tryck på "Överför pengar"
  3. Fyll i nödvändig information

Logga in på Mina Sidor och följ anvisningarna (inloggning med BankID eller Mobilt BankID krävs)

    1. Logga in på Mina Sidor
    2. Välj "Överför pengar eller betala en faktura"
    3. Tryck på "Överföring" och fyll i nödvändig information

Hur lång tid tar det innan pengarna når mitt konto?
EnterCard behandlar alla Saldoöverföringar och ser till att pengarna når den mottagande banken inom en bankdag. Därefter placerar banken pengarna på det angivna bankkontot. Beroende på vilken bank du valt och när banken tagit emot pengarna så kan viss skillnad i utbetalningen ske, men du bör ha pengarna på ditt bankkonto senast två dagar efter att EnterCard utfört din beställning. 

Vad skulle en Saldoöverföring kosta mig?
För varje Saldoöverföring du beställer så tillkommer en avgift på 2% av det överförda beloppet (lägst 35kr). Ränta debiteras från första dagen efter överföringen enligt betal- och kreditkortets ordinarie räntesats. 

När skulle en Saldoöverföring kunna hjälpa mig?
Det kan uppstå många tillfällen där du inte alltid kan använda dig av en kortprodukt, därför vill re:member erbjuda dig ett alternativ om detta skulle inträffa. Dessa tillfällen skulle t.ex kunna vara köp direkt av privatpersoner, om du förlorat ditt kort men behöver kontanter, om du förlorat din PIN-kod och inte kan genomföra ett kontantuttag med kortet m.m.

Vilka krav finns det för att använda tjänsten?
re:member använder samma regler för utförande av Saldoöverföring som när du handlar med ditt kort i butk eller online. Så förutsatt att du inte har en utestående inbetalning, har överskridit din kreditgräns eller missbrukat din kredit på annat sätt så har du möjlighet att använda dig av tjänsten. Observera att mininumbelopp för tjänsten är 500 kr och att summan måste finns tillgänglig inom din befintliga kreditgräns plus eventuella avgifter för räntedebitering eller dylikt.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2020-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2020-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (17,00 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 714 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 810 kr/mån) med årsavgift. Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag. 

re:member Mastercard och Visa: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2020-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (15,89 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 614 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 801 kr/mån) med årsavgift. Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.