var-kreativ-nar-du-julpyntar.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Julpynt och julbelysning - var kreativ när du pyntar till jul

Julen är utan tvekan den högtid då vi pyntar mest hemma. Även om julen handlar om traditioner och nostalgi så är nya trender och inspiration också en del av det hela. Vilket julpynt och vilken julbelysning behöver du? Låt dig inspireras av våra tips på hur du kan pynta ditt hem i juletid.

Du kanske redan har kommit en bra bit på vägen med dina julklappsinköp? Du har säkert också börjat fundera över den perfekta julklädseln till såväl barnen som dig själv. Men hur är det med hemmet där all julstädning och julpyntning väntar? Vi gissar att du har några lådor med julstjärnor, tomtar, änglar och diverse annat som ligger på vinden eller i källaren. Ta fram dina julsaker innan du börjar handla nytt. Blanda gammalt med nytt och var kreativ när du pyntar inför julen.

Plastgran som förlänger julen

Det blir förstås ingen jul utan en julgran som lyser upp hemmet under de mörka juletiderna och allt fler väljer en glittrande grön gran i plast. Vissa föredrar att hålla fast vid traditionen att klä julgranen dagen innan julafton medan andra föredrar att starta julen tidigare än så. Med en plastgran behöver du inte oroa dig över att den ska vissna innan julen är kommen på riktigt.

En plastgran är enkel, praktisk och du behöver inte ägna dagarna åt att sopa upp barr. Du behöver heller inte fundera på var du ska göra av granen när julen är över. Det är dessutom ekonomiskt fördelaktigt att investera i en konstgjord julgran. Om du tänker på all den tid du ägnat åt att hitta den perfekta julgranen varje år och sedan summerar vad du har betalat för alla de julgranar du köpt de senaste åren så kommer en plastgran visa sig vara mycket billigare.

Det finns många naturtrogna julgranar i plast och allt du behöver göra är att välja den som passar bäst hemma hos dig. Sedan kan du ha granen i många år framöver och när julen är över kan du förvara den i den praktiska förvaringslåda som den levererades i.

Julbelysning skapar stämning i alla rum

Den riktigt härliga julkänslan kommer smygande så fort gatorna lyses upp av alla ljus och lampor som hör julen till. Denna känsla kan du ta med dig hem genom att sätta upp julbelysning såväl inomhus som utomhus. Om du har gamla ljusslingor bör du överväga att investera i nya. Moderna LED-lampor har markant bättre brinntid och idag kan du få en julbelysning med en brinntid på från 10 000 timmar och upp till hela 50 000 timmar.

Julbelysningen kan sättas upp överallt i huset. Om du har stora krukor kan du fylla dem med ljusslingor och använda dem som lampor i större rum. Kanske har du en gammal trälåda som du kan använda för att göra julpynt? Fyll lådan med LED-lampor, söta små tomtar, julgranskulor och blommor.

Det finns en mängd vackra blommor som passar under julhögtiden, till exempel amaryllis, azalea och svibel som är alla vackra och väldoftande julblommor. Lysande julpynt kan också användas i sovrummet för att skapa en mysig och lugn atmosfär.

I trädgården, på terrassen eller på balkongen är det viktigt att välja en julbelysning som är vattentät och avsedd att användas utomhus. Använd ljusslingor för att lysa upp ingångar, hörnor eller stolpar genom att till exempel hänga dem i toppen och sedan låta dem hänga rakt ned eller i en spiral.

Spara pengar när du köper julpynt

Du behöver inte satsa en hel förmögenhet när du ska köpa julpynt. Om du handlar med ditt kreditkort från re:member och tänker på att använda dig av förmånsprogrammet re:member reward får du tillgång till bra rabatter och erbjudanden. Reward ger dig nämligen upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker.

Om du inte har något kort så går det både snabbt och är enkelt att ansöka om kreditkort från re:member så att även du kan utnyttja de förmånliga erbjudanden som finns – och spara pengar. Lycka till i julhandeln och ha en riktigt god jul!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-28,24 % (2024-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 21,55 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 770 kr), årsräntan är 24,74 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.