5-lyxiga-restauranger-i-stockholm.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer om flex

5 lyxiga restauranger i Stockholm som du inte får missa

Nu behöver du inte längre resa till Frankrike för att äta fina middagar i stjärnklass. Vår egen huvudstad erbjuder ett stort utbud av lyxiga restauranger, många med Michelinstjärnor. Åk på en weekend till huvudstaden och besök lyxiga restauranger i Stockholm för en kulinarisk upplevelse du sent kommer glömma.

Frantzén – en gastronomisk resa

Vi börjar våra kulinariska resa med ribban på topp hos Frantzén, en tvåstjärnig Michelinrestaurang. Frantzén har blivit utsett till en av de 50 bästa restaurangerna i världen, du kommer garanterat att bli nöjd här. För att få bord på den här populära restaurangen bör du boka bord. Atmosfären i restaurangen är avskalat modern men med mjuka inslag av textiler. På menyn står bland annat piggvar och lamm och du får smaka på husets läckerheter genom att beställa provsmakningsmenyn på 14 serveringar. För en middag på Frantzén får du lägga ut från 2 500 kronor, men ytterligare någon tusenlapp för vinmeny. Du hittar Frantzén i Gamla Stan på Lilla Nygatan.

Operakällaren – Förstklassig mat i häftig atmosfär

Här har vi en av de aller bästa restauranger i Stockholm. Operakällaren är pampigt och smakfullt inredd med stora tavlor med tjocka guldramar, rejäla speglar och snirkliga detaljer längst väggarna. Fönstren är höga och middagssalen är inredd med stora takkronor. Det känns mer eller mindre som att du går in i en sal för kungar. Maten är naturligtvis på topp eftersom Operakällaren vunnit en stjärna i Michelinguiden. Här kan du avnjuta gourmetmat efter säsong för priser från cirka 1 300 kronor.

Ekstedt – Ett brinnande koncept

För dig som vill uppleva en lyxig middag med ett annorlunda och minst sagt glödande koncept, är Ekstedt rätt val. Ekstedt har vunnit en stjärna i Michelinguiden och restaurangen specialiserar sig på uråldrig kokkonst – på flådigt vis. Hos Ekestedt sker matlagningen mitt över öppen eld och menyn lyder bland annat "Ur askan – vildand, tryfferad kål och tjärad vinäger". Här tillagar man fina råvaror över eldgropar, i vedugn eller på vedspisen. Rätterna får en särskild smak med hjälp av glödande kol och skorstensrök och kockarna eldar med björkved. Här kan du äta en 4-rättersmeny för 840 kronor eller en 6-rättersmeny för dryga tusenlappen.

Mathias Dahlgren Matsalen – intressanta kryddor och utvalda råvaror

Mathias Dahlgren Matsalen är en gastronomisk restaurang med modern innovation. Grundidén med restaurangen är att laga mat med de absolut bästa råvarorna som finns just nu – i både Sverige och i världen. För att få det bästa av allt kan du beställa en provsmakningsmeny för 1 200 kronor. Du kan välja bland många olika viner. Om du vill äta Mathias Dahlgrens mat utan att lägga en förmögenhet, kan du även besöka Matbaren, en mer prisvänlig restaurang med á la carte meny för priser mellan 145 och 695 kronor.

Volt – Rakt och ärligt

Den femte lyxiga restaurangen i Stockholm är Volt, en gourmetrestaurang med en stjärna i Michelinguiden. Konceptet är korta menyer med råvaror från skog, åker och hav. Menyn skiftar allteftersom årstiderna förändras. Här kan du avnjuta fantastiska rätter som kombinerar närproducerat på Volts eget vis. Personalen rekommenderar ett vin till varje rätt för att smakupplevelsen ska bli så fulländad som möjligt. Välj bland 4- eller 6-rättersmeny för priser från 585 kronor, avsevärt billigare än många av de andra lyxiga restauranger i Stockholm.

Med kreditkortet re:member flex får du många bra fördelar, bland annat får du många bra erbjudanden på bra restauranger i Stockholm genom lojalitetsprogrammet Priceless Cities. 

Du kan enkelt ansöka om kreditkortet här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.