backpacka.jpg
  1. Start
  2. Hit ska du åka med kompisen!

Hit ska du åka när du ska backpacka med kompisen!

Testa dig själv

Drömmer du om att backpacka? Ta med ryggsäcken och bästa vännen och åka jorden runt? Vandra i Nepal, paddla i Amazonas och bestiga Himalaya? Men vad om varken pengarna eller tiden räcker till? Lugn. Det finns alternativ.

Backpacka i Grekland

Att backpacka betyder att packa ryggsäcken och ge sig av. Men för det behöver du ju inte åka jorden runt. Ett ack så beprövat men inte desto mindre populärt alternativ är att båtluffa i den grekiska ö-världen. Grekland har inte mindre än 1 400 fantastiska öar indelade i ett antal ö-grupper. Innan ni åker ska du därför se till att du och kompisen är överens om vilken ö-grupp ni vill till. För det är enkelt och billigt att ta sig mellan öarna inom en ö-grupp, men lite svårare att ta sig mellan de olika ö-grupperna. Och även om själva poängen med att backpacka är att ta dagen lite som den kommer, så underlättar det rejält om ni i förväg beställer flyg till en av öarna i den utvalda ö-gruppen och sen, enkelt och flexibelt, tar er runt till de andra öarna med de många färjorna.

Santorini i ö-gruppen Kykladerna är till exempel ingen dum ö att starta ifrån. I synnerhet inte om du aldrig har sett solen gå ned i havet. För det kan du nämligen göra från byn Oia på Santorini. Här kan du och kompisen njuta av en av världens förmodligen vackraste solnedgångar. Efter några dagars chill på ön tar ni er vidare till någon av de andra öarna i Kykladerna: som till exempel party-ön Ios, jetset-ön Mykonos och naturligtvis: Paros – båtluffarnas favorit-ö!

Glada killar i bil - hit ska du åka när du ska backpacka med vännerna

Upptäck Grekland genom att backpacka tillsammans vännerna.

Hotell för första – och eventuellt också sista – natten kan också vara bra att boka i förväg, särskilt om ni åker i augusti när de flesta sydeuropéer har semester, för då kan det ofta bli fullbelagt. Maj och september är annars att föredra i Grekland. Då är det mindre hett och betydligt mindre trängsel!

Backpacka på Bali

Ett lite mer exotiskt ställe att backpacka på är den indonesiska paradisön Bali. Vad sägs om att ta med polarna hit för att dyka, surfa och simma med delfiner? Var beredd på kulturella möten av olika slag. Till skillnad mot Indonesien i övrigt, som domineras av islam, är de flesta balineser hinduer, men hit söker sig även backpackers från hela världen. Det finns många billiga hostells att ta in på och vill du lyxa till det kostar en middag på restaurang mellan 15-35 kronor. Ön kan besökas året runt, temperaturen ligger på mellan 20-30 grader hela året.

Forsränning och backpacking

Eller är det en ännu mer adrenalinfylld upplevelse du och kompisarna är ute efter när ni ska backpacka? Då bör ni absolut prova på forsränning! Det vill säga paddling i strömmande vatten! Och för att göra detta behöver ni inte ens åka långt. Vårt eget land Sverige har många bra platser för forsränning: Dalarna, Värmland, Härjedalen – you name it!

Är du nybörjare och bor du i Stockholm behöver du bara bege dig till Strömmen, strax nedanför Kungliga slottet, för att lära dig allt om forsränning. Kunniga instruktörer erbjuder här privatlektioner i forsränning för allt från enstaka privatpersoner till möhippor/svensexor, företagsevent, teambuildare och seriösa tävlingsdeltagare.

Och bor du inte i Stockholm är väl detta bara ytterligare en anledning att resa hit, inte sant?

Oavsett vilken typ av backpacking som du och kompisarna än bestämmer er för så glömmer du väl inte att ta med dig ditt re:member kreditkort på resan? Genom att betala med ditt re:member kreditkort har du ju som bekant en rad fördelar som till exempel cash-back på alla inköp och räntefri delbetalning. Men detta är bara några av fördelarna. Läs om fler fördelar här och ansök om ett kreditkort - om du inte redan har ett. 

Trevlig resa!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2018-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.