resvanor-2017.jpg

Resvanor 2017

Över tusen svenskar mellan 18 och 74 år har deltagit i re:members reseundersökning och svarat på frågor om sina resvanor. Undersökningen, som är gjord av YouGov för re:member, utgår från våra viktigaste ledigheter som jul, påsk och sommarsemester. I undersökningen har vi kartlagt hur mycket vi reser, vart vi helst åker och vad som är viktigast när vi bokar vår semester. Undersökningen har resulterat i tre olika karaktäristiska resenärstyper. Vilken resetyp är du?

re:member kreditkort och privatlån  YouGov

vilken-resetyp-test.jpg

Vilken resetyp är du?

Här kan du testa vilken av de tre mest karaktäristiska resenärstyperna du själv är. Dela gärna testet med dina vänner och ta reda på vilka typer de är också!. 

Läs mer om de tre resenärskategorierna här nedan.

Drömmaren

Som den drömmande resetypen önskar du dig ett liv rikt på upplevelser och tar därför varje tillfälle som ges.

Den sparsamme

Som den sparsamme resetypen lägger du gärna lite tid på att planera din semester för att hålla kostnaderna nere.

Den generöse

Som den generöse resetypen gillar du lyx och extravagans, och reser därför gärna till exotiska städer

dromresa.jpg

Detta vill vi göra på semestern!

Tre av fyra svenskar reser bort på semestern. De flesta för att sola och bada. Under sommarhalvåret blir det oftast någonstans i Europa. På vintern föredrar vi värmen i Thailand. Men det finns också de som hellre besöker en storstad som London, Paris eller New York. Andra reser först och främst för att uppleva äventyr. Kanske drömmer du om att åka safari i Afrika eller känna adrenalinet slå till under en forsränning i Sverige? 

tips-oforglomliga-resmal.jpg

Fyra oförglömliga resmål

Tycker du att det är svårt att välja resmål för din nästa resa? Att koppla av under en palm på en strand i ett exotiskt land toppar listan över svenskarnas drömresa, men kanske hör du till dem som blir för rastlös och föredrar spänningen i en storstad? Eller är du kanske på jakt efter ett riktigt äventyr?

storstadssemester.jpg

Storstadssemester – de bästa städerna

Visste du att var fjärde svensk helst semestrar i en storstad? Klassiker som London, Berlin och New York fortsätter att vara populära destinationer, men varför inte prova något nytt? Madrid och Amsterdam är två spännande uppstickare!