jamforelse-av-snabblan.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Jämförelse av snabblån och privatlån

Det finns idag många sätt att låna pengar på. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett snabblån och ett privatlån? Hur vet man vilket som passar bäst? Här får du en jämförelse av snabblån och kan läsa om skillnaden mellan privatlån och snabblån.

Ett snabblån, ibland även kallat sms-lån eller mikro-lån, är olika benämningar för små, korta lån som du ansöker om via internet eller telefon. Många väljer detta alternativ när de snabbt behöver pengar för att finansiera en oförutsedd utgift, som till exempel att bilen går sönder eller att man inte har möjlighet att jobba som vanligt.

Privatlån eller snabblån?

Både privatlån och snabblån är olika former av så kallade blancolån, vilket innebär att lånen är avsedda för privatpersoner samt att det inte krävs någon säkerhet för att få lånet beviljat. Det finns dock ändå några skillnader mellan dem.

Ett snabblån har i regel något kortare avbetalningstid, ungefär 1–2 år, medan vissa privatlån kan ha avbetalningsplaner på upp till 12 år. Banker som beviljar privatlån har också möjlighet att erbjuda något högre belopp än de kreditgivare som erbjuder snabblån.

Du som vill ha dina pengar så snabbt som möjligt bör välja ett snabblån. När du ansöker om ett snabblån får du oftast pengarna direkt efter att ansökan har blivit godkänd, vilket har gett lånetypen sitt namn. Privatlån har vanligtvis har något längre handläggningstid, ungefär 1–3 bankdagar.

Vissa av de långivare som erbjuder snabblån använder fristående kreditupplysningsbolag, medan de större bankerna nästan uteslutande hämtar sina upplysningar från UC.

Kravet på dig som låntagare är något lägre när du ansöker om ett snabblån. Värt att tänka på är dock att ett snabblån ofta har en betydligt högre ränta än ett privatlån, vilket lätt kan leda till att det blir stora summor i slutändan.

Läs även om vad ett kreditlån är här.

Personliga privatlån hos re:member

Om du ansöker om ett privatlån hos re:member får du alltid ett lån som är skräddarsytt för dig och din ekonomi. Detta för att du hela tiden ska ha full kontroll över dina betalningar. I vår lånekalkyl kan du enkelt jämföra olika belopp och avbetalningstider för att se vad din slutgiltiga skuld kommer landa på.

Hos re:member kan du ansöka om lån mellan 100 000–500 000 kronor, med en avbetalningstid på upp till 15 år. Räntan är från 4,95 % till 19,95 % och vilken ränta du får beror på en individuell kreditprövning. Du skickar enkelt in din ansökan online och får svar direkt. Eftersom din ansökan inte är bindande väljer du själv om du vill gå vidare och acceptera ditt låneerbjudande eller inte. Om ditt lån blir beviljat har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Läs även om lån utan kreditprövning här.

Vem kan ansöka om ett privatlån?

För att bli beviljad ett privatlån hos re:member måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha en inkomst på minst 120 000 kronor per år
  • Du måste bli godkänd i kreditupplysningen

Om du har en betalningsanmärkning kan du bli nekad ditt lån, men för varje ansökan görs en individuell kreditprövning för att se hur din nuvarande betalningsförmåga ser ut. Om du har svårt att bli beviljad ett lån på egen hand kan du ansöka tillsammans med någon och på så vis öka er kreditvärdighet. Ni måste då båda uppfylla minimikraven för privatlån.

Läs mer om privatlån från re:member, se vad din totala kostnad skulle bli och ansök enkelt här.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.