hitta-basta-privatlanet.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så hittar du bästa privatlånet

Du har garanterat lagt märke till att det finns många olika långivare i Sverige. Det kan vara svårt att hitta det bästa privatlånet för dig och därför bör du jämföra lån från olika aktörer så att du hittar det som passar dig bäst.

Om du någon gång har googlat efter ”privatlån” har du säkert sett att det finns tusentals sidor med information om privatlån. Inte undra på att man kan känna sig förvirrad och har svårt att välja.

Vad ska du använda privatlånet till?

Med så många olika aktörer inser man att det finns en stor marknad med många som ansöker om privatlån. Detta har sin naturliga orsak. Vi har alla våra visioner om det ena eller andra och det kan ta sin tid att spara ihop till det vi behöver. Du kan spendera pengarna precis som du själv vill.

Men vi råder dig att på förhand tänka igenom vad du ska använda pengarna till: Ska du renovera köket hemma, bygga altan, finansiera ett bröllop eller åka på en solsemester? Med en genomtänkt plan blir lånet lättare att hantera.

Så i vilken ände börjar du när du vill hitta det bästa privatlånet för dig?

Jämför för att hitta det bästa privatlånet

Först och främst måste du ta reda på vad som är viktigt för dig när du ska ansöka om ett privatlån och vilka behov du har. När du har gjort detta kan du med hjälp av nedanstående punkter jämföra olika lån för att hitta det bästa:

  1. Lånebelopp
  2. Svarstid
  3. Återbetalningstid - Hur lång tid har du på dig att betala tillbaka lånet?
  4. Avgifter - Vilka avgifter gäller, betalar du till exempel någon månadsavgift?

När du har hittat ett par lån med attraktiva villkor kan du skicka in låneansökningar för att se vad de har att erbjuda när det gäller till exempel låneräntor och lånesumma. Kom ihåg att fylla i samma uppgifter på alla ansökningar så att du kan jämföra och komma fram till vilket som är det bästa privatlånet för dig. Du förbinder dig inte till någonting genom att inge en ansökan, vilket gör att du kan jämföra dina olika låneerbjudanden. Däremot görs en kreditupplysning vid varje ansökningstillfälle, så det allra bästa är att använda sig av en tjänst som exempelvis privatlån.com. Där kan du ansöka en gång och sedan få svar från en massa olika låneförmedlare och lånegivare. Du kan sedan välja att acceptera det lån som ser mest fördelaktigt ut.

 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.