10-saker-du-maste-gora-i-san-fransisco.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Resa till San Fransisco: 10 saker du måste göra

I San Francisco är det väldigt enkelt att njuta av livet. På USA:s västkust har varje stadsdel sin egen karaktäristiska och unika kultur. Här ger vi dig 10 tips på saker du måste göra när du ska resa till San Francisco.

1. Se Golden Gate Bridge på din resa till San Fransisco

Det är få saker invånarna i San Francisco är så stolta över som deras mest kända landmärke, Gold Gate Bridge. Bron byggdes år 1937 och fyllde förra året 80 år, ett historiskt byggnadsverk som du bara måste uppleva. Om du vill ha lite motion på köpet kan du hyra cykel och cykla över bron och sedan välja om du vill ta båten tillbaka eller cykla över en gång till.

2. Åk en tur med de karaktäristiska spårvagnarna

Troligtvis har du sett de välkända spårvagnarna på till exempel något TV-program, ett vykort eller en Instagrambild från San Francisco.  Så om du ska få den totala upplevelsen av staden råder det inga tvivel om att en åktur på spårvagnarna är obligatoriskt. Detta spårvagnsnät är unikt i hela USA och räknas som en av de mest populära turistattraktionerna i staden. Det är definitivt inte det snabbaste transportmedlet men själva upplevelsen gör resan värd varje sekund.

Läs även tips för en roadtrip i USA längs Highway 1 här.

3. Besök världens mest berömda fängelse

På Alcatraz, även känt som The Rock, hölls några av USAs mest ökända brottslingar inspärrade mellan 1934 och 1963. Några av de mest kända fångarna som tillbringat sin tid här är Al "Scarface" Capone, "Birdman" Robert Stroud och George "Machine Gun" Kelly. Under sommaren är detta ett mycket populärt besöksmål så det kan vara svårt att få biljetter dit. Om du vill besöka Alcatraz när du är i San Francisco så rekommenderar vi därför att du bokar ditt besök online på hemsidan minst en månad i förväg så att du är säker på att få biljetter.

4. Se staden från ovan i Coit Tower

I varje storstad är en utkiksplats med slående utsikt obligatorisk. I New York finns Empire State Building och Paris har Eiffeltornet. San Francisco är inget undantag och här finns Coit Tower. Vi låter någon annan bedöma tornets estetiska värde, men att utsikten över staden är magnifik råder det ingen tvekan om.  Coit Tower ligger på toppen av det historiska Telegraph Hill i North Beach.

5. Ta bild av Lombard Street

Lombard Street är den branta serpentinvägen som du säkert har sett otaliga bilder av då det är en av de mest välkända och populära gatorna i San Francisco. Gatan omnämns ofta som "den krokigaste gatan i världen", även om det kanske inte riktigt stämmer. Lombard är en naturskön plats med sina trottoarer i elegant rött tegel dekorerade med vackra blomsterrabatter.

6. Upplev nattlivet

I San Francisco följer nattlivet trenderna och det som var det coolaste stället förra året är kanske inte dit man går i år. I hela staden hittar du klubbar och barer med levande musik. Besök det gigantiska Infusion Lounge med sitt asiatiska tema eller coola Cat Club där den medryckande musiken får nästan alla att börja dansa.  Om jazz och blues är din favoritmusik finns det ett överflöd av barer i staden där du kan digga.

Läs även våra tips för en resa till Kalifornien här.

7. Lär dig något nytt

Vid första påseende kan man kanske tro att The Exploratorium i San Francisco är ett vanligt museum men när du väl kommer in upptäcker du att det är mycket mer än så. Här jobbar man ständigt och jämt med forskning inom vetenskap, konst och människan – för dig som är nyfiken är detta en fantastisk plats att spendera några timmar på.

8. Köp något nytt till dig själv

Vissa ser en resa till USA som en chans att byta ut hela sin garderob och det kan man förstå med tanke på alla de butiker som finns i USA som vi inte har i Sverige. Union Square är det ultimata shoppingstråket i San Francisco. Här hittar du Sax Fifth Avenue, Bloomingdale's, Macy's och Westfield, för att bara nämna några.

9. Koppla av i Golden Gate Park

Om du har varit på en resa till New York så vet du hur underbart det är i Central Park, men det går inte att utse en favoritpark i USA innan man har besökt Golden Gate Park. Du får inte missa Conservatory of Flowers och karusellen på Kezar Drive.

Läs också vår reseguide för New York här.

10. Se på sjölejon

Visst, det kanske är den största turistfällan i hela San Francisco, men Fisherman’s Warf har ändå en hel del charm och är värt ett besök när du väl är i staden – framförallt för sjölejonens skull. Det finns en uppsjö av restauranger och underhållning här men vi rekommenderar att du lunchar någon annanstans för att slippa folkmassorna. Härifrån har du inte långt till kända turistattraktioner som till exempel Ripley's Believe it or not som är fullt av fascinerande föremål, fantastisk konst och upplevelser som har inspirerats av den våghalsiga äventyraren Robert Ripley.

Förverkliga din dröm om en resa till San Francisco

San Francisco är ett populärt resmål och en resa hit blir garanterat ett minne för livet. Om detta är en stad som står även på din bucketlist kan ett privatlån från re:member hjälpa dig att förverkliga din drömresa.

Låna från 10 000 till 500 000 kronor och få en återbetalningstid på upp till 15 år hos re:member. Räntan är från 4,95 till 19,95 % och din ränta bestäms på basis av en individuell kreditupplysning.

Vänta inte för länge innan du kan börja planera din resa till San Francisco, det är bara att sätta igång! Glöm inte att ta med en varm jacka och halsduk, det blir fort kallt när dimman drar in från havet.

Ansök om re:member privatlån 

 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.