10-saker-du-maste-gora-i-miami.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Resa till Miami: 10 saker du måste göra

I livliga Miami hittar du kritvita sandstränder, turkosfärgat vatten, modernistisk arkitektur och välkomnande människor. Storstaden bjuder också på goda shoppingmöjligheter och matupplevelser av det exotiska slaget. Om du resar till Miami kommer du snabbt att förstå varför staden kallas för Magic City.

Det spelar ingen roll om du var gammal nog för att se på Miami Vice då det visades på TV under 80-talet, du vet nog hur som helst att Miami är fullt av palmer, lättklädda människor, färgglada byggnader och underbara stränder. I Florida, även kallad Nordamerikas solskensstat, finns inte mindre än 12 av USA:s 20 vackraste stränder. Förutom strandlivet finns det hur mycket som helst att göra i staden. Vi har gjort en lista med 10 saker du måste göra i Miami:

1. Upplev Miami Beach på din resa till Miami

Miami Beach är faktiskt en egen kommun i Miami och ligger på en ö som nås via broar från fastlandet. Sommartid är detta ett populärt besöksmål för såväl lokalbefolkningen som för tillresta turister som flockar sig runt de vackra ständerna, och även under vintern är det gott om folk som traskar runt och tittar på de snygga byggnaderna i Art Deco-stil som ligger längs vattnet.

2. Besök Art Deco-distriktet

De restaurerade pastellfärgade byggnaderna från 20-talet som ligger i Miamis Art Deco-distrikt är en populär turistattraktion. Många av dem ligger på Ocean Drive med utsikt över strand och hav. Här finns saker att göra såväl på dagen som på kvällen och långt in på småtimmarna för det här är en stad som aldrig sover. Ät en exotisk måltid på någon av de många restaurangerna, ta en cocktail och njut av utsikten från en takbar eller dansa hela natten lång på en av klubbarna.

Läs även tips för en resa till Las Vegas här.

3. Det myllrande nattlivet i Miami

Vill man dansa hela natten lång finns det ett överflöd av uteställen att välja på i Miami och vi överdriver inte när vi säger att det roliga aldrig tar slut. Club Deuce öppnade redan år 1926 och även om baren på South Beach kanske har sett sina bästa dagar så kan den fortfarande skryta med en kändistät gästlista. Kändisar som Cameron Diaz, Matt Dillon och Kate Moss ses ofta här. Annars är klubbar som Icon, Mynt Lounge och LIV väl värda ett besök om du vill dansa till musiken av kända DJ:s.

4. Se det ikoniska Fontainebleau

Fontainebleau är ett berömt lyxhotell i Miami och även om du inte ska bo här så är det väl värt ett besök. Det 5-stjärniga hotellet öppnade 1954 och har inte mindre än 12 restauranger och barer. På 60-talet kunde man här få se Marilyn Monroe på besök och Frank Sinatra på scenen. Hotellet figurerar också i filmer som Goldfinger med James Bond och Scarface.

5. Shopping på Lincoln Road

Lincoln Road var den första gågatan i Miami som bjuder på ett pulserande stadsliv, mängder av gallerier och restauranger samt en mängd butiker för den som gillar att shoppa. Du hittar såväl mindre specialbutiker som stora kedjor som American Apparel, Forever 21, Urban Outfitters, Armani, Diesel, Guess och Victoria’s Secret.

Läs också vår reseguide för New York här.

6. Little Havana

Miamis kubanska stadsdel är kanske inte mest känd för sina många turistattraktioner men med sin unika kultur är stadsdelen i sig värd ett besök. Här finns massvis av färgglada väggmålningar, äldre cigarrökande män som spelar domino och fia med knuff varvat med politiska diskussioner i Maximo Gomez Park, svängig musik som får höfterna att röra på sig och ett fantastiskt kulinariskt utbud från det kubanska köket.

7.  The American Airlines Arena

American Airlines Arena är hemmaarena för basketlaget Miami Heat men här hålls också stora konserter och andra speciella arrangemang.  Det får plats mer än 19 000 personer i arenan och om du har tur och det händer något speciellt i Miami under din vistelse borde du försöka få biljetter dit.

8. Få en dos av kultur i Miami

Även om man kanske framförallt åker till Miami för shopping, strandliv och dans så kan man även njuta av stadens kulturutbud. Wolfsonian FIU är ett museum som också innefattar ett forskningscenter och ett bibliotek samt massvis av spännande utställningar. World Erotic Art Museum är också väl värt att besöka.  

9. Jungle Island

Ända sedan 1936 har Jungle Island på ett eller annat sätt varit öppet för allmänheten och i detta fågelreservat hittar du över 1 100 olika fågelarter som lever i en tropisk skog. Utöver fåglarna finns det också ungefär 2 000 exotiska växter i reservatet och har du tur får du se tigrar, babianer, alligatorer, sköldpaddor, apor och flamingos. Varje dag ges olika shower i reservatet och om du tar en VIP-tur här kan du få komma riktigt nära inpå en rad olika djur.

10. Utforska våtmarkerna i Everglades National Park

När du väl tagit dig till Miami är det ingen tvekan om att ett besök i Everglades National Park är ett måste. Hoppa på en så kallad träskbåt som kör dig genom våtmarkerna. Kom ihåg att ha kameran redo för i nationalparken finns det massvis av ormar och alligatorer och har du tur kan du också få se pantrar, tvättbjörnar och exotiska fåglar. På The Everglades Alligator Farm som har varit igång sedan 1980 ges det också underhållande uppvisningar med alligatorer.

Uppfyll din dröm om en resa till Miami

En resa till Miami blir ett minne för livet. Om du är orolig över att du kommer spendera mer pengar än planerat så är du garanterat inte ensam om det. Många har säkerligen någon gång befunnit sig i en situation där det har gått åt lite mer pengar än planerat till god mat och shopping.

Då kan det vara en bra ide att göra upp en budget så att du vet vad du har att röra dig med. Men det kan ändå vara bra att ha lite extra resurser för oväntade utgifter. Med ett re:member privatlån kan du låna från 10 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid på helt upp till 15 år så att du ska kunna förverkliga semesterdrömmen.

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.