10-saker-du-maste-gora-i-los-angeles.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Resa till Los Angeles: 10 saker du måste göra

Los Angeles är själva definitionen av det som kallas för den amerikanska drömmen. Det är dit man som förhoppningsfull lycksökare åker för att sätta fart på sin karriär. Drömmer du om en tur till LA? Här ger vi dig våra tips på vad du inte ska missa när du är på besök i Los Angeles.

Om du reser till en av Amerikas största storstäder är det en fördel om du på förhand har en uppfattning om vad det är du vill uppleva när du är där. Detta är nämligen en stad där du kan uppleva precis allt du kan tänka dig, från soliga sandstränder och rik kultur till shopping, mat och givetvis en hel del glamour.

1.  Hollywood Walk of Fame – ta bilder av stjärnorna

Låt oss börja med ett av de mest självklara besöken när man är i Los Angeles: Hollywood Walk of Fame. Du har säkert sett bilder på andra turister som tagit bilder av sig själva tillsammans med de välkända stjärnorna som pryder gatan. Detta är kanske inte en av de största upplevelserna i staden men en majoritet av alla turister som besöker LA hittar hit. Du behöver inte avsätta speciellt mycket tid till besöket men det är väl värt de tio minuter du spenderar här.

2. Universal Studios

Vad är en vistelse i LA utan ett besök på Universal Studios? Här kan du låtsas vara med i några av världens mest kända filmer och serier då du går runt i kulisserna från till exempel Jurassic Park och Transformers. Planera in en heldag så att du får uppleva så mycket som möjligt.

3. Se och ta en bild av Hollywood-skylten

Praktiskt taget ingen som turistar i LA kommer hem utan att ha tagit en bild av den stora Hollywood-skylten. Om du besöker Griffith Park får du perfekt utsikt och den bästa möjligheten att ta några bra bilder. Ett bra tips är att åka hit på eftermiddagen så får du tid till en härlig dag på stranden först. Då får du dessutom möjlighet att ta bilder av solnedgången med dess magiska ljus.

Läs även tips till en roadtrip i USA längs Highway 1 här.

4. Få en kulturupplevelse på The Getty Centre

LA är kanske allra mest känt för kändisar och glamour men staden har ett brett utbud och kan även erbjuda finkulturella upplevelser. The Getty Centre är känt för konstutställningar som är såväl spektakulära som anpassade för gemene man. Det går också bra att ta med barnen hit utan att de blir uttråkade.

5. Lapa sol på Santa Monica Beach

Man kan knappast åka till soliga Los Angeles utan att jobba lite på solbrännan. Santa Monica Beach är en härlig strand med många besökare. Du känner säkerligen igen dig eftersom stranden varit inspelningsplats för en rad filmer och TV-serier, bland annat Baywatch.

Läs även våra tips för en resa till Kalifornien här.

6. Ta en löprunda i Runyon Canyon

Du har säkert sett Kardashians och andra Hollywoodkändisar på TV när de svettas och kämpar i backarna med Hollywood-skylten i bakgrunden. Varför inte ta en liten paus från de kulinariska upplevelserna och njuta av en löptur med utsikt? I Runyon Canyon finns massvis av stigar med olika svårighetsgrad – alla med en hänförande utsikt. Ett hett tips är att vara på plats antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen så undviker du den värsta värmen mitt på dagen.

7. Ta en sväng bland stjärnorna i Beverly Hills

Något du definitivt bör satsa på under din vistelse i Los Angeles är att besöka de olika kvarteren i Beverly Hills. Här får du möjlighet att smygkika på husen där många av världens största filmstjärnor bor och få en inblick i ett av världens rikaste kvarter. Men tänk på att du inte har tillträde till alla områden och att det inte är tillåtet att ta bilder överallt.

8. Upplev de vackra kanalerna vid Venice Beach.

Ett av de absolut trevligaste områdena i Los Angeles är Venice Beach. Här kan du ta en promenad längs de idylliska kanalerna medan solen sakta går ner eller då du är på väg till eller från stranden.

Läs även om 10 saker du måste göra på en resa till Miami här.

9. Kittla smaklökarna på The Original Farmers Market

Om du gillar mat och kulinariska upplevelser så är The Original Farmers Market vid 3rd och Fairfax Avenue ett måste för dig. Här kan du smaka på allt från traditionell amerikansk husmanskost till de mest exotiska rätterna från världens alla hörn.

10. Utforska det ursprungliga “Chinatown”

Idag finns det kinesiska stadsdelar i näst intill alla amerikanska storstäder, men det som gör kvarteren i LA speciella är att de var först. Redan år 1938 samlades kineserna i staden i det område som idag är Chinatown. Här kan du ägna en hel dag åt att bara gå runt och titta in i spännande butiker, små gallerier och inte minst äta god mat på en mängd kaféer och restauranger.

Såhär kan du resa till Los Angeles

Att åka till det stora landet i väst och spendera semestern i USA blir mer och mer populärt bland oss svenskar. Om du har planer på en sådan resa så kan det vara bra att veta att du kan göra semesterbudgeten lite större med hjälp av ett privatlån från re:member.

Du kan låna från 10 000 till 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år. Din ränta baseras på en individuell kreditupplysning och lånet kan du använda till precis vad du vill.

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.