sommarstuga-inredning.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Inredningen som förnyar din sommarstuga

Din sommarstuga kanske har funnits inom familjen sedan länge. Mycket av inredningen kanske har nostalgiskt värde men allt kanske inte är särskilt funktionellt eller vackert. Här får du några bra tips på hur du kan förnya din sommarstuga och dess inredning samtidigt som du bevarar dina minnen och den nostalgiska känslan.

Ett enkelt sätt att förnya inredningen är att byta ut gamla gulnade träpaneler. Är du litet händig kan du göra detta själv under en långhelg, utan att behöva anlita hantverkare. När man byter ut gammalt trä som känns tungt och dystert mot ett ljusare material får rummet en annan karaktär med en luftigare och hemtrevligare känsla.

Om det låter som ett lite väl stort ingrepp så hjälper det också att bara måla golv, tak och väggar. Tänk bara på att det gärna samlar sig damm i en gammal sommarstuga, det bör därför städas ordentligt innan du målar. Resultatet blir mycket bättre än om du målar över smutsiga ytor.

Återanvänd dina gamla minnen

Men vad ska du göra med den färggranna kudden som farmor broderade en gång i tiden? Sådana inslag kanske inte är typiska för den moderna sommarstugan men den väcker många barndomsminnen till liv. Ett tips är att placera kudden i ett litet glasskåp från IKEA som du kan hänga upp på väggen. Ett roligt och annorlunda sätt att bevara gamla minnen på.

Om det finns många gamla tyger i stugan kan du kombinera de olika tygerna och sy ihop dem till något nytt och spännande. Varför inte göra ett färgsprakande överkast eller en filt? Detta är ett perfekt sätt att bevara den gamla känslan och de många minnena i sommarstugan men ändå förnya den.

Läs också om hur du kan ge dina IKEA-möbler nytt liv här.

Renovera gamla möbler

Det är ganska vanligt att sommarstugor är inredda med gamla trämöbler. Genom att slipa ner träet och sedan lacka eller måla om blir möblerna som nya. Om du inte vill eller kan göra detta på egen hand finns det många företag som har specialiserat sig på att renovera  och restaurera gamla möbler. Om du inte har möbler som passar för renovering så kan du göra många fynd på auktioner och loppisar.

Vill du ha en lite modernare stil på inredningen kan du hitta det du söker i någon inredningsbutik. Det lönar sig att leta runt lite efter något som passar i just din sommarstuga Genom att lägga lite tid på att hitta rätt typ av inredning och möbler så kan du få precis den känsla som du vill ha i din sommarstuga.

Läs även flera goda inredningstips här.

Släpp in mer ljus

Ett annat enkelt knep är att byta ut tunga gamla gardiner mot modernare alternativ såsom lamellgardiner eller veckade gardiner. Det blir lite dyrare men det kan verkligen ge din sommarstuga ett lyft. Detta gör rummen luftigare, ljusare och trevligare att vistas i, samtidigt som du får du ett enkelt sätt avskärma rummet mot starkt solljus eller skydda dig mot insyn när du så önskar.

Om du väljer detta alternativ kan det vara en bra ide att låta leverantören ta mått av fönstren så att passformen blir helt rätt. På så sätt är det leverantören som ansvarar för eventuella felmätningar samtidigt som risken för att beställa fel mått minskar.

Finansiering av ny inredning till sommarstugan

Om du vill renovera ditt fritidsboende men inte kan finansiera det kan ett privatlån från re:member vara lösningen. Du kan låna från 10 000 till 500 000 kronor utan säkerhet och med en återbetalningstid på upp till 15 år.

Det går snabbt och enkelt att ansöka om privatlån från re:member och du behöver inte vänta länge på svar. Hela nio av tio får ett icke-bindande erbjudande direkt. Prova gärna vår lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna. Allt du behöver göra är att fylla i hur mycket du vill låna och önskad återbetalningstid så får du besked om hur mycket lånet kommer att kosta dig.

Lycka till med inredningen!