renovera-litet-badrum.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Renovering av badrum - Litet badrum

Små rum kräver smarta lösningar och det gäller inte minst badrum. Här kommer några tips på saker att tänka på när du ska göra renovering av badrum.

Det är mycket som ska få plats i badrummet – toalettskåp, tvättställ, dusch, WC och tvättmaskin. Det kan vara en utmaning om ditt badrum är litet, men genom att vara lite fiffig när du gör renovering av badrum, kan du skapa ett badrum som uppfyller dina behov och önskemål.

Se alla våra tips om att renovera badrummet här

Renovering av badrum med kreativa lösningar

Det finns mängder av smarta lösningar som hjälper dig att utnyttja utrymmet på bästa sätt.

Du kan till exempel spara golvutrymme genom att välja en vägghängd toalettstol. Och välj gärna ett toalettskåp som går ända upp till taket, det blir ofta jättefint och du får mer plats för alla toalettartiklar.

Skapa rymd i badrummet

När du ska göra renovering av ett litet badrum gäller det inte bara att organisera utrymmet bra, det ska ju bli fint också. Håll inredningen enkel och välj små badrumsmöbler, så kommer rummet att kännas mindre rörigt.

Vikbara duschdörrar är ledade på mitten och viks mot väggen när du öppnar dem. På så sätt tar de inget extra utrymme överhuvudtaget. Det finns också extra smala tvättmaskiner för badrum med begränsat utrymme.

Ljusa färger får ett litet rum att kännas större och luftigare. Välj kakel och badrumsmöbler i samma ton och förstärk effekten med bra belysning.

Ska du renovera ett gammalt badrum? Det här måste du veta om att renovera gammalt badrum.

Kostnader med renovering av badrum

Planera färger, design, material och utseende innan du kontaktar en hantverkare för de större jobben. Då undviker du många frågor som gör att jobbet tar längre tid och därför kostar mer. Gör upp om priset på förhand och se till att ni skriver ett kontrakt.

Tyvärr är det inte alltid särskilt mycket billigare att renovera ett litet badrum än ett större. Kvadratmeterpriset blir högre ju mindre rummet är. Men arbetskostnaden blir ungefär densamma eftersom alla moment ändå måste utföras. Skillnaden ligger i materialåtgången, till exempel hur mycket kakel som ska sättas.

Vissa delar för renovering av badrum kan du göra själv, som att ta bort kakel, badkar, duschvägg, möbler/hyllor och riva väggar. Men de större jobben, som att montera tätskikt och installera VVS och el ska du överlåta till proffsen.

Efter renoveringen av budrummet är hantverkaren skyldig att lämna ett våtrumsintyg som bekräftar att arbetet utförts enligt gällande regler. Detta är viktigt, inte minst för att det annars finns risk för att hemförsäkringen inte gäller.

Behöver du låna pengar till renoveringen av badrummet?

Hos re:member kan du låna mellan 10 000 och 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Använd lånekalkylen för att se vad månadskostnaden blir för det belopp du vill låna.

Lycka till med renoveringen av ditt lilla badrum!

Ansök om re:member privatlån här. 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.