delbetalning-inredningstips.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Inredningstips - Omfamnande sammet och prunkande grönt

Glöm det vita. Glöm det ljusa. Glöm det pinniga, skandinaviska och stilrena. 2016 är det bulliga, omfamnande soffor, sammet och gröna vågen som gäller. Eller ja, det är inte riktigt sant, för i själva verket blir det två olika inredningstrender som dominerar.

Inredningstips kan man inte få för mycket av! Det blir lite både och 2016: Bådebulliga, runda och omhuldande former; och rena, enkla och raka linjer. Vi vill ha det lugnt och mysigt omkring oss nu. Hemmet blir en oas där vi kan söka skydd och trygghet undan oron i världen. Sängarna blir fluffigare och de stoppade gavlarna mjukare. Dock försvinner de stora sofforna som dominerat våra hem de senaste åren.

"Under 2016 kommer sofforna istället att bli högre. Nu vill vi ha den där lätta, svävande känslan", säger Anna Axelsson, sortiment- och marknadssamordnare på Möbelmästarna.

Ta in naturen

Naturen fortsätter att vara den största inspirationskällan - både när det gäller färgskalor, material och mönsterbilder. Vi satsar på hållbarhet – både för möbler och samhälle - och inreder väldigt gärna med trä och naturmaterial.

"Tidigare kunde vi se ganska mycket slit och släng vad gäller möbler. Nu vill svensken satsa på kvalitet och fina naturmaterial som marmor, ull, lin och fårskinn", säger Anna Axelsson.

Men naturen ska inte bara inspirera– den ska även tas in i ditt hem! Bokhyllor, väggar och amplar ska prunka med gröna krukväxter och på fönsterbrädan, där det tidigare stod en ensam orkidé, ställer vi nu en skog av gröna växter. Det är naturens egna färger som gäller, vilken årstid du än väljer, och naturen går förstås igen även i mönstertrycken, med stora blommor och slingrande växter.

Retro

Men även retrotrenden fortsätter att vara populär och ett säkert inredningstips. Svensken efterfrågar mer lättplacerade möbler, som mindre fåtöljer och små bord. Anna Axelsson märker tydliga tendenser från femtiotalet, med enkla och luftiga möbler som är lätta att flytta runt.

Under 2016 kommer vi även få se mer av:

Mässing och koppar

Koppar- och mässingstrenden är fortfarande lika het. Nytt för i år är att även möbler som bord och hyllor har fått kopparfinish. Och vi kommer att få se många mindre bord i metall, liksom kopior av den klassiska stringhyllan under året.

Bohemisk inredning

I år vill vi bo mjukt och ombonat. Sammeten är helt klart tillbaka både i soffor och gardiner, och då gärna i varma, mustiga färger.

Kontraster

Populärt blir också att blanda flera olika, och därtill kontrasterande, material. Plast, metall och naturmaterial får gärna samsas i en och samma möbel. Olika ytstrukturer ger en levande känsla, som en industrilackad bordsskiva ovanpå de vitsåpade bordsbenen, eller en mjuk fåtölj utrustad med ben i metall.

Mörkare färger

Nästa år är färgskalan betydligt dovare än vad vi sett på länge, samtidigt som de smutsiga pastellerna med den matta gråblå och kanske även smutsrosa kulören finns kvar. Återigen både och alltså.

Egen stil

Men trenden går också mot att inte alls vara trendig. Att istället blanda och mixa lite som du själv vill:

"Det verkar som om svenskarna inte är så mainstream längre", säger Anna Axelsson. "Nu köper inte alla likadana saker, istället väljer man med hjärtat oavsett vad trenden säger."


Så vare sig du har din alldeles egna stil, låter dig inspireras av femtiotalet eller bara ÄLSKAR bohemiska sammetssoffor: hos Möbelmästarna hittar du ett brett sortiment för alla smaker och prisklasser. Visst är det härligt med bra inredningstips? Om du vill komma igång snabbt med din nya inredning så kan ett ett privatlån från re:member vara ett alternativ. Hos re:member kan du låna upp till 500 000 kronor utan krav på säkerhet. Vi behandlar din ansökan direkt och vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Med lånekalkylen kan du se vad månadskostnaden blir för olika lånebelopp och återbetalningstider och välja det alternativ som passar dig bäst.

Ansök om ett lån i dag, så kommer du snabbt igång med ditt inredningsprojekt.

Klicka här för att ansöka om re:member privatlån. 

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.