vardagsrum-inredning-delbetalning.jpg
Inred med re:member

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

 

 

Ombonat, mysigt och tryggt - Inred ditt vardagsrum enligt senaste trenden

I år är det Naturen som inspirerar vardagsrummet, både i färg, form, material och mönster. Välj beige och grått som bas, eller lite dovare, mörkare färger som blågrått och mörkblått. Och ta gärna in naturen – i form av mönster på gardiner och kuddar. Årets vardagsrum ska vara ombonat, mysigt och tryggt.

Vare sig du vill ha ett klassiskt eller modernt vardagsrum är grundtipset att du bör hålla dig till några neutrala färger och låta lätt utbytbara inredningsdetaljer som gardiner eller kuddar stå för accentfärgen. Risken är annars att du snabbt tröttnar på alltför färgglada väggar, mattor och möbler. Och det blir förstås både billigare och enklare att byta ut ett par kuddar, än att köpa en ny soffa eller tapetsera om ett helt rum när du tröttat på accentfärgen.

Hur ska jag möblera?

Först och främst bör du naturligtvis möblera efter vardagsrummets storlek. Köp inte för stora möbler till ett litet vardagsrum och tvärtom. Sök bildinspiration på inredning vardagsrum.

Vilken soffa du köper och hur du väljer att placera den i rummet är nästan det allra viktigaste. Idag dominerar tv:n de flesta vardagsrum och tv:ns placering är tyvärr ofta avgörande för var soffan ska stå. Men vill du ha ett välmöblerat vardagsrum ska du försöka placera soffan så att den inbjudande öppnar upp sig mot dig när du kommer in i rummet. Kanske satsa på en hörnsoffa eller flera soffor för att skapa mer stämning?

Mattan binder ihop möblerna i vardagsrummet och får rummet att se mysigt ut, så välj en som är tillräckligt stor. Du behöver även mjuka upp rummet med andra ljuddämpande textilier, gardiner, plädar och kuddar för att få den där riktiga hemkänslan.

Försök att samla dina tavlor i grupper på väggarna och gör stilleben av prydnadssakerna, så bli rummet mindre plottrigt. Byt gärna ut prydnadssakerna då och då så att ögat får något nytt att titta på.

Året stora trend är gröna växter. Var inte rädd föra att låta ditt vardagsrum verkligen prunka!

Hur välja soffa?

Det är svårt att föreställa sig ett vardagsrum utan soffa. Soffan brukar även vara rummets största investering så det lönar sig att fundera på hur du faktiskt vill använda din soffa, innan du slår till.

Barnfamiljen väljer givetvis en större soffa med avtagbar klädsel som går att tvätta i maskin. Även en lädersoffa är praktiskt för dig som räknar med att soffan ska stå emot en del spill. Tänk dock på att den förmodligen inte klarar kattens klor.

Hörnsoffor är bra om ni är många i familjen eller om du ofta har vänner på besök.

Om vännerna ofta sover över eller om du bor trångt utan sovrum kan en bäddsoffa vara det bästa alternativet.

För den växande familjen är förstås modulsoffan praktisk, du bygger helt enkelt ut soffan efter behov. 

Vilken slags soffa du än har behov av så är trenden i år att sofforna blir högre och mer ombonade. Du ska kunna sjunka ner på dynor av dun och mer eller mindre bli ”omfamnad” av din soffa.

Soffbord

När du vet hur du ska använda din soffa vet du också vilken roll soffbordet ska ha. Kanske du äter framför tv:n då och då? Surfar eller arbetar med datorn på bordet? Eller ska ditt soffbord mest vara en snygg inredningsdetalj eller en display för dina senaste inredningsmagasin?

Oavsett funktion är årets trend soffbord med metallunderrede och bordsskiva i glas eller trä. Du kan även låta möbleringen vara lite mer flexibel och köpa satsbord eller sätta flera små bord i en grupp.

Soffgruppen är som sagt ofta en stor investering. Av det skälet kan det vara skönt att kunna dela upp betalningen. Om du vill låna pengar till din soffgrupp kan ett privatlån från re:member vara ett alternativ. Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt. Du kan låna från 10 000 till 500 0000 kronor och du bestämmer själv vad du ska använda pengarna till. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande. Ansök om re:member privatlån här. 

Använd gärna vår lånekalkyl så kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilka räntor som gäller.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.