inredning-sommarstuga.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Detta är de populäraste inredningstrenderna för sommarstugan

Är det dags med lite ny inredning till sommarstugan och ge fritidsboendet ett ansiktslyft? Här har vi  samlat lite inspiration till dig. Även om dessa trender är några av de populäraste just idag så behöver du inte oroa dig för att de ska bli gamla och omoderna eftersom de ständigt är aktuella och i det närmsta tidlösa.

Vi svenskar älskar att renovera och det gäller inte bara i våra hem utan även våra sommarstugor och andra fritidsboenden. Även om sommarstugan för många förknippas med lata dagar i solen, lägger vi årligen mängder av pengar och tid på underhåll, renovering och utbyggnad av våra kära semesterställen.

Inspiration och trender kring inredning för sommarstuga

Oavsett om din sommarstuga ligger vid kusten eller inne i skogen är det viktigt att den reflekterar sin omgivning och passar in i terrängen runt omkring. Detta innebär oftast att vi borde låta oss inspireras av naturen och använda oss av huvudmaterial såsom trä i kombination med andra naturmaterial, till exempel sten. När det gäller färgval är många av oss traditionella och väljer den klassiska röda färgen med vita knutar.

Även om många gillar den traditionella sommarstugan med små fönster och lågt i tak blir det allt vanligare att man moderniserar sitt semesterställe och hämtar inspiration från sitt andra hem. Detta innebär till exempel att stora glaspartier är populärt, något som gör att såväl ljus som natur släpps in i sommarstugan och skapar en fantastisk utsikt.

Vill du göra projektet lite större och renovera sommarstugan? Läs våra tips här. 

Naturliga färgval   

De naturliga färgerna dominerar även i stugans inredning och naturmaterial, neutrala färger och modern stil är något av det populäraste just nu. Obehandlat trä, vilket många förknippar med sommarstugor, blir ovanligare och istället är det bets som tar över.

För stugor som ligger på inlandet eller i fjällmiljö vill vi gärna ha färger som symboliserar lugn och stillhet, vilket gör att vi ofta väljer lite mörkare färger. Om läget däremot är på kusten så faller valet gärna på ljusare alternativ, som till exempel de klassiska maritima färgerna vitt och blått. Tänk på att din stuga kan kännas avsevärt mycket rymligare och luftigare med rätt färgval och om du dessutom målar taklisterna i samma ljusa färg kommer detta intryck att förstärkas – lägg därför lite tid och kraft på att hitta rätt färg.

Den moderna sommarstugan

Förr var det ofta så att man inredde sommarstugan med det som inte fick plats hemma, vilket ofta innebar att till exempel gamla ärvda möbler flyttades dit. Detta håller på att förändras och fler vill ha en mer enhetlig inredning i sin sommarstuga – men fortfarande med naturmaterial i fokus.

Vi inreder gärna med massivt trä, både när det gäller väggar, golv och tak. Ek är populärt bland många men även furu är ett trevligt träslag om man behandlar det så det håller sig ljust och lätt. Om du har gamla gulnade träpaneler i din sommarstuga kan några penseldrag vara en enkel lösning som gör underverk.

Personlig inredning i sommarstugan

Om du vill modernisera inredningen i din sommarstuga kan du hämta inspiration från inredningen du har hemma. Även om det finns mängder och åter mängder av inredningstrender att se på så är det inte alla som passar lika bra i sommarstugan. Guld och flådiga detaljer är det väldigt få som vill ha på sitt semesterställe och det känns inte heller speciellt naturligt. Skinn, päls, trä, sten och ull är exempel på saker du bör hålla utkik efter när du vill ha inspiration.

Tänk också på att du givetvis inte behöver följa alla inredningstrender slaviskt. Sommarstugan är en plats för dig och familjen att koppla av, läsa en god bok, laga mat och njuta av lata dagar. Det betyder att den inredning du har i sommarstugan inte är det viktigaste, utan att du njuter när du är på plats. Ett bra tips är att skapa en personlig stil – blanda gammalt och nytt, kombinera allmoge med modern skandinavisk design och låt modernt och traditionellt samsas sida vid sida för att på så vis skapa en unik, personlig prägel.

Få mer inspiration till inredning av sommarstugan

Det finns mängder av inspiration att hämta i tidningar, på Instagram och på Pinterest. Att ge sommarstugan ett litet ansiktslyft behöver inte heller vara speciellt dyrt, men om du ändå skulle behöva lite hjälp med finansieringen kan ett privatlån från re:member vara lösningen.

Du kan låna från 10 000 upp till 500 000 kronor, med en avbetalningstid på upp till 15 år. Räntan är från 4,95 % – 19,95 % och bestäms utifrån en individuell kreditprövning. Använd gärna vår lånekalkyl för att se hur mycket lånet kommer kosta dig totalt.

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.