golvvarme-i-badrummet.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Lyxig känsla i badrummet med golvvärme

Det är något alldeles särskilt med att stå på ett värmegolv. Att installera golvvärme är både behagligt och dessutom smart eftersom det hjälper till att värma upp huset.

För ett par år sedan var det mer komplicerat att lägga in golvvärme men idag finns smarta produkter som du med fördel kan installera helt själv. Beroende på vilken sorts golvvärme du är intresserad av finns bland annat elektrisk och vattenburen golvvärme. Precis som många andra elektriska installationer, krävs även hjälp från en professionell elektriker när du installerar elektrisk golvvärme på 230 volt. Om du däremot väljer att installera vattenburen golvvärme kan du installera golvvärmen utan hjälp.

Om du är intresserad av elektrisk golvvärme men vill utföra jobbet själv, kan du välja att installera elektrisk lågvoltsgolvvärme. Denna sort får du installera själv, utan en elektrikers hjälp. Vattenburen golvvärme innebär i korta drag att varmvatten leds genom rör och på så sätt sprider värme.

Vissa golvvärmeprodukter säljs i färdiga nät. Detta gör det väldigt enkelt för dig att bara lägga ut golvvärmen på ditt befintliga golv. När du lagt ut och installerat golvvärmen är nästa steg att spackla över den. Sedan kan du lägga nytt golv. De nya produkterna är väldigt lätta att installera och dessutom försvinner bara några millimeter av bygghöjden.

Där du vill skapa en lyxig känsla

Golvvärme kan med fördel installeras i hemmets alla rum, men vissa rum är särskilt bra för denna sortens produkt. I badrummet är det väldigt skönt att ha värme i golvet. Tänk dig själv när du går ur duschen eller när du går in i badrummet på morgonen. Det är inte så behagligt med ett kallt golv. Med golvvärme i badrummet skapar du enkelt en spa-liknande känsla. Även rum som hallen eller sovrummet kan få en lyxigare känsla med golvvärme. 

Om du är intresserad av att installera golvvärme i hemmet kan det vara bra att finansiera köpet med ditt kreditkort. Hos oss kan du välja bland flera olika kreditkort som dessutom ger dig smarta försäkringar. Eftersom installation av golvvärme och annan renovering i hemmet kan bli kostsamt, är det alltid skönt att slippa reservera större belopp på det vanliga bankkortet. Genom att använda ditt kreditkort kan du delbetala eller betala direkt. Ofta håller byggbutiker på nätet reor oftare än de fysiska butikerna. Du kan handla med ditt kreditkort online när du ser ett bra erbjudande. Läs mer om våra fördelaktiga kreditkort här

Att installera in golvvärme i badrummet är ett sätt att fixa en lyxigare känsla. Det finns även andra knep att ta till för att skapa ett trevligt och stämningsfullt badrum. Genom att inreda med gröna växter ger du liv till badrummet. Växter har dessutom en förmåga skapa harmoni och lugn, något som är bra i just badrummet. Kombinera gärna gröna växter och andra naturmaterial för att skapa en oas av lugn och ro. Detta gör du med bland annat möbler i rotting, inredningsdetaljer i trä eller sten och med behaglig och praktisk belysning. Ett tips för att få badrumsinspiration är att gå igenom olika bilder på varierade badrumsstilar. På så sätt kan du hitta något du gillar och börja planera därefter.

Saknar du finansering för att renovera badrummet?

Med re:member privatlån kan du låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Du väljer själv om du vill låna för att renovera om hela badrummet eller bara för att fixa några småsaker. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket det kostar att låna eller ansök om ett privatlån idag och se hur mycket du kan beviljas. Klicka här för att ansöka om lån. 

Lycka till med badrumsrenoveringen!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.