privatlan-renovering-1.jpg

renovera-kok-guide.jpg

Ansök på två minuter

1. Fyll i ansökan, det tar bara några minuter

2. Vi tar beslut om lånebelopp och ränta, efter kreditprövning

3. Du får ett låneerbjudande som du kan säga ja eller nej till

4. Inom några bankdagar får du pengarna utbetalda till ditt konto

 

Ansök nu

 

 

 

Effektiv ränta 5,23 % - 22,10 % vid ett lån på 100 000 kr återbetalt under 5 år (2020-01-01). 

Renovera köket
med re:member

Vi svenskar älskar att renovera och köket är det rum vi bygger om oftast, men att renovera köket är inget litet projekt och det är mycket att ta hänsyn till. Här är de viktigaste sakerna du bör ha i åtanke innan du sätter igång.

Vanliga misstag

I djungeln av olika köksmodeller och kreativa lösningar kan det vara svårt att välja och är du för ivrig kan du lätt hamna i en del fällor. Här är misstagen du bör undvika:

  • En designstil du gillar faller inte nödvändigtvis andra i smaken. Undvik alltför trendiga färger och välj istället en neutral färgsättning. Och satsa hellre på lite trendiga småprylar och möbler än ett futuristiskt kylskåp om du vill göra ditt kök personligt. 
  • Glöm inte el och belysning. I ett kök behövs massor med ljuskällor: allmänbelysning, arbetsbelysning och mysbelysning. Och mängder med elkontakter. Rita in allt tidigt på din skiss
  • Ogenomtänkt förvaring. Planera noga så att du använder det tillgängliga utrymmet maximalt. Ett tips är att välja köksskåp som går ända upp till taket
  • Att behöva gå runt en nedfälld diskmaskinslucka för att ta sig till arbetsbänken kan vara irriterande i längden. Tänk noga igenom hur du kommer att röra dig i köket
  • Snåla inte med arbetsytan. Matlagning kräver gott om utrymme. Se till att det är gott om bänkyta på båda sidor av spis och diskbänk och planera var köksapparater som kaffemaskin, brödrost etc. ska placeras

Mycket av arbetet kan du göra själv om du vill, men tänk på att alla el- och VVS-installationer måste utföras av en fackman. Kontrollera att den hantverkare du anlitar är auktoriserad, annars finns det risk för att hemförsäkringen inte gäller om du till exempel skulle få en vattenskada i köket.

Kökstriangeln

Utgå från ”kökstriangeln” när du planerar arbetsflödet i köket. Det är en princip som handlar om att du lätt ska kunna förflytta dig mellan kökets tre viktigaste funktioner: kyl, ugn/spis och diskbänk. Dessa tre stationer bör vara placerade nära varandra och helst i en rätvinklig trekant. Det får heller inte vara några hinder mellan dem. Med triangeln på plats har du en bra start.

Renovera köket med re:member

Om du vill låna pengar till din renovering kan ett privatlån från re:member vara ett alternativ. Att ansöka om ett privatlån hos re:member är enkelt. Du kan låna från 10 000 till 500 0000 kronor och du bestämmer själv vad du ska använda pengarna till. Du får svar direkt och din ansökan är inte bindande.

  • Låna upp till 500.000 kr
  • Ränta från 4,95%
  • Smidig ansökan och besked direkt
  • Upp till 15 år i återbetalningstid

Använd gärna vår lånekalkyl så kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilka räntor som gäller.

Ansök på två minuter

1. Fyll i ansökan, det tar bara några minuter

2. Vi tar beslut om lånebelopp och ränta, efter kreditprövning

3. Du får ett låneerbjudande som du kan säga ja eller nej till

4. Inom några bankdagar får du pengarna utbetalda till ditt konto

 

Ansök nu

 

 

 

Effektiv ränta 5,23 % - 22,10 % vid ett lån på 100 000 kr återbetalt under 5 år (2020-01-01). 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.

 

Renovera hemma

Nytt kök, nytt sovrum eller nytt badrum? Med ett privatlån från re:member kan du få hjälp med att förverkliga drömmen om att renovera hemma.

Renovera badrummet

Badrummet är ofta det dyraste rummet att renovera och just därför gäller det att se till att det görs ordentligt. Här kommer våra bästa tips för att undvika de vanligaste renoveringsmissarna.

Renovera sovrummet

Kanske är det på tiden att renovera sovrummet så att du äntligen kan få lugn och ro där du behöver det mest? Här får du tips på hur du gör sovrummet till en skön och rogivande plats.

Renovera hallen

Har du en hall där skorna står lite huller om buller på golvet och vantarna slängs i något hörn? Det är ju som bekant ”första intrycket som räknas”.

Renovera vardagsrummet

Ska du renovera eller helt enkelt bara möblera om i vardagsrummet och är i behov av lite inspiration? Här hittar du våra bästa tips!

Renovera barnrummet

Minns du hur roligt det var att bygga en koja av några stolar och filtar hemma när du var liten? Att ha ett eget litet krypin – det var nästan magiskt!