hitta-ditt-dromjobb.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Så får du ditt drömjobb

De flesta av oss drömmer om att hitta ett jobb som vi trivs med, både vad gäller yrkesområde, arbetsmiljö och karriärmöjligheter. För vissa kanske det känns som ett hopplöst projekt och en dröm som aldrig kommer att gå i uppfyllelse, men så måste det faktiskt inte vara. När det kommer till kritan har du större potential än du tror. Om du vill jobba i en viss bransch eller inom ett visst yrkesområde handlar det egentligen bara om att du måste veta hur du tar dig dit och vad du behöver göra för att få ditt drömjobb.

För att få drömjobbet måste du göra ett val 

Första steget mot ditt drömjobb är att fatta ett beslut – du måste helt enkelt ta reda på vilket ditt drömjobb är, vad som krävs för att få det och sedan måste du vara villig att göra det som krävs. När du gjort detta val kommer du automatiskt börja ställa in dig på hur du ska gå tillväga, och du kommer att få energi till att genomföra det som krävs för nå målet. Vill du vara anställd, ha ett chefsjobb eller starta ett eget företag? När du har detta klart för dig kan du ta reda på vad som är nästa steg på vägen mot ditt drömjobb.  

Sök information om vad som krävs för att få ditt drömjobb

Oavsett vilken bransch du vill jobba inom finns det vissa villkor som måste uppfyllas. Om du vill starta ett eget företag måste du hitta information om vilka lagar och regler som gäller, du måste ta dig igenom ”papperskvarnen” och registrera ditt företag hos Bolagsverket, du måste ta reda på vilka regler angående skatter och moms som gäller, och du måste ha en viss koll på inkomstmöjligheterna jämfört med kostnaderna för din verksamhet.  

Om du drömmer om ett chefsjobb på ett större företag är det andra saker du måste ha klart för dig. Kanske behöver du vidareutbilda dig, gå kurser eller arbeta dig uppåt i organisationen för att skaffa dig mer erfarenhet. Oavsett vilket som är ditt drömjobb finns det vissa kriterier du måste uppfylla för att nå det, och du måste vara motiverad och villig att göra det som krävs.  

Finansiera kurser och vidareutbildning

Om du behöver vidareutbilda dig eller går kurser för att få ditt drömjobb kanske du behöver lite extra pengar under en period. Kanske måste du gå ner i arbetstid under utbildningstiden eller finansiera delar av kompetensutvecklingen själv. Hos re:member kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Du kan låna från 10 000 upp till 500 000 kronor och använda pengarna till vad du vill. Med vår lånekalkyl kan du se vad månadskostnaden blir för olika lånebelopp.

Lycka till med att skaffa dig ditt drömjobb!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.