fiskeredskap.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Älskar du att fiska? Här hittar du fiskeredskap för riktiga entusiaster

Sverige är ett land med oändligt många bra fiskeställen, både i våra insjöar och längs kusterna. Om du är en av alla svenskar som älskar att fiska är du säkert också på jakt efter den bästa fiskeredskapen. Vad du behöver varierar självklart beroende på vad du är mest intresserad av – havsfiske, laxfiske eller andra fiskemetoder. Fiskeentusiaster har självklart också olika preferenser och sina egna favoriter vad gäller utrustning som flugor, drag, spön och så vidare. Här måste du prova dig fram och välja det som passar dig bäst.

Fiskeredskap till laxfiske  

Om du ska fiska lax finns färdiga flugor att köpa, men det är roligare att binda dem själv. Flugbindningsset finns i alla möjliga varianter och prisklasser. Börja med ett standardset som du kan ha hemma och komplettera med ett resekit om du vill ha möjlighet att binda flugor under fisketuren. Valet av spö är viktigt. Flugfiskespön finns med långsam, medel och snabb aktion, så välj ett spö som passar din fiskestil. Lägg gärna några extra kronor på ett bra spö och glöm inte varma kläder. Laxfiske är en sport för den tålmodige och kräver bra kläder. 

Johan Abelsson bloggar om fiske och har många bra tips för dig som är intresserad av laxfiske.

Fiskeredskap för dig som ska fiska torsk och makrill från land

Vilken fiskeredskap du behöver beror på om det är torsk eller makrill du vill få på kroken. Du behöver dock inte ge dig ut på havet för att fiska vare sig torsk eller makrill – båda dessa fiskarter går bra att fiska från land om du vet var du ska lägga ut spöt. Stora torskar finns vanligtvis bara ute till havs, men att sitta på en klippa och vänta på napp har också sin charm.

Torsken simmar nära botten och nappar bäst på morgonen och kvällen. Använd en hyfsat stor jigg eller ett silverfärgat drag. Att fiska makrill från land kan vara en utmaning eftersom det är en stimfisk, men det är långt ifrån omöjligt. Det enda du behöver är ett spö och några skeddrag.

Skaffa din fiskeutrustning med hjälp från re:member 

Satsa på fiskeredskap av bra kvalitet när du väljer spö, rulle och drag. Detsamma gäller kläder och utstyr. Om du behöver en extra slant för att komma igång kan du ansöka om ett privatlån från re:member. Privatlånet är ett lån utan säkerhet och du kan låna från 10 000 upp till 500 000 kronor. 

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2021-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, uppläggningsavgift 395 kr betalar du mellan 1 892 - 2 657 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är mellan 5,23 % - 22,10 % och totalt belopp att betala är mellan 113 537 - 159 424 kr. Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. För fullständiga villkor klicka här.