vinterdack.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Kör säkert i vinter - köp rätt vinterdäck

Oavsett om du åker på semester, långpendlar eller bara ska till köpcentret för att storhandla så behöver du ha bra vinterdäck på bilen. I det här landet blir vi ofta överraskade av väderomslag, snö och blixthalka oavsett var vi bor. Då är det skönt att veta att däcken håller måttet så att du kan känna dig trygg på vägen. Dessutom är det lag i Sverige på att ha vinterdäck på bilen från 1 december till 31 mars.

Det kan finnas flera orsaker till att du behöver köpa nya vinterdäck. Först och främst är det mönsterdjupet som avgör när det är dags att byta, men det kan även hända att du har bytt bil eller att du helt enkelt vill ha en uppsättning vinterdäck i reserv. Om du får ett bra erbjudande utanför säsongen kan det också vara smart att slå till, så att du är förberedd när vintern kommer. Om du inte är stadd vid kassa när erbjudandet dyker upp kan du överväga att ta ett privatlån från re:member för att köpa vinterdäck. Vi kan inte garantera att du har pengarna på kontot samma dag, men däremot kan vi lova att du snabbt får ett besked på din ansökan.

Att tänka på när du ska köpa vinterdäck

  • I instruktionsboken kan du se vilka vinterdäck som biltillverkaren rekommenderar för din bil. Här hittar du även information om däckdimension och vilken belastning och hastighet däcken bör vara avsedda för

  • Välj vinterdäck efter det väglag som vanligtvis råder där du bor. Om du bor i stan är det kanske förbud mot dubbdäck. Bor du däremot på landet eller ofta kör långt bör du välja ett dubbdäck för att få bästa möjliga grepp ute på landsvägarna. Det finns även helårsdäck, men det är inte att rekommendera om du bor i norra Sverige

  • Alla nya vinterdäck uppfyller kraven på mönsterdjup, det vill säga minst 3 millimeter

  • Överväg att uppgradera till vinterdäck som håller lite högre kvalitet än du anser är nödvändigt. Chansen är då att däcken håller längre, samtidigt som du får bästa möjliga köregenskaper

Finansiera dina nya vinterdäck med ett privatlån 

Det lönar sig sällan att välja det billigaste märket när du ska köpa vinterdäck. Lägg hellre till några extra hundralappar så får du ett däck som håller längre. 

Bra vinterdäck kostar en slant. Med re:member privatlån kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet och du väljer själv vad pengarna ska användas till. Vi kan inte garantera att du har pengarna på ditt konto samma dag, men vi lovar att behandla din ansökan så fort det bara går. 

Ansök om re:member privatlån 

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 4,95 % - 19,95 % (2022-01-01). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 100 000 kr återbetalat under 5 år, nominell ränta 7,95%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 033 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 8,43 % och totalt belopp att betala är 121 995 kr. För fullständiga villkor klicka här.