bil.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upptäck fördelarna med ett privatlån från re:member.

Läs mer

Köpa och sälja bil

Bilen är en av våra käraste ägodelar. Den har gett oss en frihet som man bara kunde drömma om på hästskjutsens tid. Men bilar är kortlivade och de flesta av oss byter därför bil regelbundet. 

En bil kostar en hel del att köpa och äga. Det går att få tag på en splitter ny bil för allt från under 100 000 kr upp till flera miljoner. En bruksbil kostar i allmänhet mellan 120 000 och 600 000 kronor. På denna sida har vi samlat relevanta artiklar om köp och sälj av bil och begagnad bil.

Se hur mycket du kan låna till din nya bil med vår lånekalkyl

Med ett re:member privatlån kan du enkelt och smidigt ansöka om att låna upp till 500 000 kronor. Du kan använda pengarna till vad du vill, till exempel till din nya bil. Med re:member privatlån får du:

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Ränta från 4,95%
  • Smidig ansökan och besked direkt

Med vår lånekalkyl kan du se vad månadskostnaden blir för olika lånebelopp. Välj belopp och återbetalningstid så visas månadskostnaden automatiskt. På så sätt får du full koll på vad din bil kommer att kosta dig och hur mycket du kan låna till din nya bil.

Köpa begagnad bil

Om budgeten inte tillåter köp av en ny bil kan en begagnad bil vara ett bra alternativ. Det kan vara svårt att välja rätt i det enorma utbud av begagnade bilar som finns idag. Man kan känna sig lockad att köpa en billig bil som ändå ser riktigt fin ut, men risken är stor att du snart hamnar på bilverkstaden med det ena felet efter det andra – du har helt enkelt fått en rishög på halsen. Då är det bättre att investera litet mer så att du får en bra begagnad bil som inte är utsliten och kanske rent av trafikfarlig.

Ska du köpa en begagnad bil lönar det sig att inte rusa iväg och ta första bästa bil. Ta dig tid och undersök marknaden och när du har en bil du är intresserad av, följ experternas råd om vad du ska kolla så ökar chanserna att du har många bekymmersfria mil framför dig.

Bilen kan vara en statussymbol. När man ser en Rolls Royce eller en Ferrari susa fram på vägen dras blickarna oundvikligen till dessa under av design, teknik och klass. Det finns en bil för allas behov. Små praktiska modeller som tar dig från a till ö, familjebilar med generösa utrymmen, sportbilar, stadsjeepar med mera. Oavsett vilken prisklass du väljer så ska du vara medveten om att bilar minskar snabbt i värde. Läs mer om värdeminskning på bilar här.

I dagens allt mer miljömedvetna värld har elbilarna blir allt vanligare. Biobränsle, gas, vätgas är andra alternativa bilbränslen. Utvecklingen pekar på att de alternativa energikällorna blir allt vanligare. Det handlar om miljön men också om att oljan snart är ett minne blott därför att källorna inom en snar framtid kommer att sina.

Om du ska sälja din bil är det en god idé att se till att den är besiktigad, att du först reparerar alla eventuella fel och brister och att du fräschar upp den så att köparen får ett gott förstahandsintryck av bilen. Fler tips hittar du i artikeln 5 saker som är viktiga att tänka på när du ska sälja din bil nedan.

Här nedan har vi samlat några artiklar med tips på sådant som är bra att veta när du ska köpa eller sälja bil. Lycka till med bilköpet!

re:member privatlån: Räntan är rörlig och bestäms individuellt, årsränta är f.n. 6,35 % - 21,35 % (2023-05-30). Återbetalningstid 1 - 15 år. Baserat på ett lån om 220 000 kr återbetalat under 12 år, nominell ränta 9,85%, uppläggningsavgift 395 kr betalar du 2 615 kr i månaden vid betalning med e-faktura, effektiv ränta är 10,35 % och totalt belopp att betala är 376 536 kr. För fullständiga villkor klicka här.