Frågor om saldo

Välj fråga:

Hur får jag reda på mitt saldo?

Ditt saldo ser du på din faktura som vi skickar varje månad. Du kan också ladda ner vår re:member-app eller logga in på Mina Sidor med antingen BankID eller Mobilt BankID och se ditt saldo där.

Hur ansöker jag om en höjd kreditgräns?

Efter sedvanlig kreditupplysning har du fått en kreditgräns kopplad till ditt kreditkort. Du ser din kreditgräns på ditt kontoutdrag och på Mina Sidor.

Du kan ansöka om höjd kreditgräns genom att logga in på Mina Sidor med BankID eller på baksidan på ditt kontoutdrag. Där fyller du i dina uppgifter och skickar in till EnterCard. Du kan också fylla i och skriva ut blanketten Ansökan höjd kredit och skicka in till EnterCard.

Maximal kreditgräns på re:member-kreditkort är 100 000 kr. Du kan ansöka om en högre kreditgräns var sjätte månad. Läs mer här.

Hur mycket betalar jag i ränta på den kredit jag utnyttjat?

Den aktuella årsräntan hittar du på din månatliga faktura. Om du alltid betalar hela fakturabeloppet tillkommer ingen ränta. 

Undantaget om du gjort Överföring till eget bankkonto/Betalat räkning med ditt kort som är räntebärande från dag ett. Observera att räntan är alltid eftersläpande och redovisas på nästkommande kontoutdrag.

Vad är en saldoöverföring och hur går det till?

Med tjänsten Saldoöverföring kan du utnyttja den kreditgräns som du har på ditt re:member kreditkort och få valfritt belopp insatt på ditt bankkonto. Notera att transaktionen medför en avgift på 2 % av det uttagna beloppet, som lägst 35 kronor.

Beloppet du för över har samma ränta som för ditt kreditkort och räntan beräknas från första dagen efter överföringen.

Om du vill göra en saldoöverföring kan du logga in på Mina Sidor med BankID eller kontakta Kundservice för att få en blankett utskickad. Blanketten hittar du också på baksidan av ditt kontoutdrag.

Efter att vi tagit emot din ansökan tar det upp till fem bankdagar innan pengarna når angivet bankkonto.

Kan jag betala räkningar med mitt kreditkort?

Ja, det kan du göra. Om du är inloggad på Mina Sidor med ditt BankID så kan du betala en räkning med ditt kreditkort. Notera att transaktionen medför en avgift på 2 % av det uttagna beloppet, som lägst 35 kronor. Dessutom tillkommer det en dag-för-dag ränta enligt kreditkortets ordinarie räntesats som debiteras från första dagen efter överföringen. 

Det tar upp till 5 bankdagar innan mottagaren får betalningen för räkningen.

Observera att dina kompletterande försäkringar endast gäller när du gör ett köp med ditt kreditkort, således kommer inte dina försäkringar gälla om du betalar en räkning med kreditkortet.