delbetala-din-kurslitteratur.jpg

Observera att re:member erbjuder inte kreditkort till dig som är student.

Delbetala din kurslitteratur med kreditkort

Att köpa kurslitteratur vid terminsstarten på universitet eller högskolor kan verkligen gräva ett ordentligt hål i plånboken. Vissa dyra böcker kanske du vill behålla under flera års studier, då vore det väl bra om du kunde köpa och sen delbetala dem under en längre tid? Det kan du - med hjälp av kreditkort.

Vid terminsstart på universitet och högskolor är det ofta mycket utgifter på en gång. En del ska kanske byta bostadsort och måste ha pengar både till boende och resor, men gemensamt för alla är kostnaderna för kurslitteraturen. Många gånger är litteraturlistorna fyllda med dyra böcker som ska skaffas i början på kursen eller programmet.
Delbetala din kurslitteratur med kreditkort

Visst kan man låna kurslitteratur eller köpa den begagnad men det är stor konkurrens om böckerna och de allra viktigaste kanske du faktiskt vill äga. Du som just ska påbörja din juristutbildning behöver exempelvis både boken Civilrätt och lagboken samt andra dyra böcker som tillsammans kan gå loss på flera tusen.

Kreditkort för studenter?

re:member erbjuder inte kreditkort till dig som är student, men vi hoppas att våra tips ändå har varit till nytta. När du har studerat klart finns det många fördelar med ett kreditkort, exempelvis får du med kreditkortet re:member flex möjlighet att delbetala inköp på 3 000 - 20 000 kronor räntefritt på 6,12 eller 24 månader. Det som tillkommer då är en avgift på 57 kronor per månad. 

Stort lycka till med dina studier!

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.