3-anledningar-att-ta-med-kreditkort-på-resan.jpg
Vad vill du förverkliga?

Upplev fördelarna med ett kreditkort från re:member

Ansök här

3 bra anledningar att ta med sig kreditkortet på resan

Vi lever i en värld där det har blivit otroligt enkelt att resa och ta sig mellan olika länder, och med en kort flygtur kan du förflytta dig till en helt ny kultur och få nya spännande upplevelser. Något av det bästa och mest användbara du kan ta med dig på resan är kreditkortet.

I vissa fall, beroende på vart du ska resa, kan flygbiljetten vara den största utgiften. Men det finns möjligheter att spara in pengar på resan. Förutom att vara flexibel när det gäller resedatum och resmål kan du spara ännu mer genom att använda dig av olika fördelaktiga rabatter.

1. Bra rabatter på flygbiljetter och hotell

För många är upplevelserna det viktigaste under resan. Då finns det ingen anledning att lägga onödigt mycket pengar på flygbiljetter och hotell. Om du har ett flex kreditkort från re:member får du också tillgång till förmånsprogrammet som i sin tur ger dig fördelaktiga rabatter i över 250 nätbutiker – däribland flera resebutiker.

Med re:member reward kan du få rabatt på resor och boende genom att boka resan hos bland annat Booking.comHotels.com och Expedia – vilket i sin tur gör att du kan lägga dina pengar på sådant som verkligen är viktigt för dig, till exempel upplevelser och aktiviteter under resans gång.

2. Ett av världens mest accepterade kort

Mastercard är ett av de mest accepterade betalkorten i världen och re:member-kortet kan användas på mer än 32 miljoner platser i hela världen. Förutom till näthandel kan du också använda kortet till vanliga varuköp eller för att ta ut kontanter i bankomater och vanliga banker. Med re:member kostar det inte mer att ta ut pengar i en bankomat i utlandet än i Sverige. Tänk på att betala i lokal valuta när du är ute och reser för att undgå att förlora pengar på ofördelaktiga valutakurser vid växling.

3. Reseförsäkring och avbeställningsskydd är inkluderat

Vi uppmanas hela tiden att ha reseförsäkringen ordnad när vi ska ut och resa eftersom trygghet och säkerhet är två viktiga förutsättningar för att semestern ska kunna bli till ett bra minne.

När du betalar mer än 50 % av resan med ditt kreditkort från re:member ingår en kompletterande reseförsäkring med ett avbeställningsskydd. Och när du vet att försäkringen är ingår kan du bara slappna av och njuta av semestern. Försäkringen gäller för upp till fyra vuxna i en familj och ett obegränsat antal barn under 21 år i samma hushåll – eller upp till tre medresenärer.

re:member kreditkort

Om du inte har ett kreditkort från re:member bör du veta att kortet ger dig många fördelar. Därutöver kan du också få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 8 veckors räntefri återbetalningstid. Kreditkortet har ingen årsavgift, varken första året eller efterföljande år.

Läs mer om alla fördelarna med re:member kreditkort.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.