Försäkringar näthandel
Är du rätt försäkrad?

Logga in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Läs mer

Känn dig trygg när du handlar med ditt re:member-kort på nätet

Det finns goda skäl att välja ett kreditkort när du handlar varor och tjänster via nätet. Här får du information om sådant som är bra att känna till som konsument för säkrare näthandel.

Risker och rättigheter

Att snabbt och smidigt kunna handla varor och tjänster via nätet är idag en självklarhet för många svenskar. Det finns dock risker förknippade med näthandel. Man kan exempelvis få felaktiga eller trasiga varor, utebliven leveransen av varorna eller råka ut för ett bedrägeri.

Utöver din rätt att reklamera ditt köp hos säljföretaget har du som betalt en vara eller tjänst med ditt kreditkort rätt att vända dig till kreditgivaren med samma invändning om återbetalning som du riktar mot säljföretaget. Det kan vara bra att ha i åtanke om du skulle råka ut för ett oseriöst säljföretag.

Stark kundautentisering

År 2019 trädde ändringar i betaltjänstlagen i kraft som innebar höjda säkerhetskrav vid vissa typer av betalningar inom EU/EES. Detta för att minska risken för bedrägerier genom att i fler fall än tidigare kräva att betalningen sker med så kallad stark kundautentisering. För dig som konsument kan detta märkas genom att du i fler fall kan behöva verifiera att du är du, genom till exempel BankID eller att ange din PIN-kod oftare vid köp i butik.

Läs mer om stark kundautentisering här

Tips för tryggare näthandel

Det finns en hel del enkla saker du kan göra själv för att minska risken att råka ut för oseriösa säljföretag:

  • Handla endast från företag som du känner till. Om du inte känner till företaget är det bra att läsa på innan du handlar genom att exempelvis kontrollera att företagets namn, adress, telefonnummer och e-post finns angivet på webbplatsen
  • Sök på företagsnamnet och läs vad andra kunder har sagt och om det finns några artiklar om företaget
  • Läs alltid avtalet och villkoren för den vara eller tjänst du köper
  • Kontrollera så att företagets webbadress börjar med ”https”. Det betyder nämligen att informationen på webbsidan krypteras och på så sätt skyddas från obehöriga

Fördelar med re:member

Utöver ovan nämnda fördelar med att använda ditt kreditkort när du handlar på nätet finns det givetvis även många andra fördelar med att välja ett re:member flex kreditkort. Du behöver inte betala årsavgiften första året, du har upp till åtta veckors räntefri kredit och du kan beviljas en kreditgräns på upp till 100 000 kronor. 

Med re:member flex får du även automatiskt tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger dig upp till 25 % i över 300 webbutiker. Har butiken en kampanj eller rea så får du även rabatt på rabatten, bra va? Observera att rabatten ej inkluderar frakt eller momskostnader. 

Vi hoppas att du fått användbar information när du handlar med ditt re:member kreditkort på nätet.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.