forsakringar-nathandel.jpg
  1. Start
  2. Kreditkort
  3. Tryggt med re:memberkort när du handlar på nätet

Känn dig trygg när du handlar med ditt re:memberkort på nätet

Är du rätt försäkrad?

Logga in på Mina Sidor för att se, ändra och lägga till försäkringar.

Läs mer

Det finns flera goda skäl att välja ett kreditkort från re:member när du handlar varor eller tjänster på nätet. Inte bara därför att du med kortet är extra skyddad mot bedrägerier - du kan dessutom få pengarna tillbaka om du trots allt skulle bli lurad.

Fördelar med re:member

Det finns många fördelar med att välja ett kreditkort från re:member. Du behöver inte betala årsavgiften första året, du har upp till åtta veckors räntefri kredit och du kan beviljas en kreditgräns på upp till 100 000 kronor. Och väljer du kortet re:member flex slipper du årsavgiften helt och hållet.  Men framförallt: kortet ger en ökad säkerhet vid näthandel. Du kan därför känna dig trygg med att använda ditt re:member kreditkort när du köper tjänster och varor online.

Säker e-handel

Näthandeln är idag en viktig del av svenskens vardag och allt visar på att vårt näthandlande bara fortsätter att öka. Men alltför få har koll på hur man ska använda sitt kort på ett säkert sätt på nätet. Detta trots att antalet nätbedrägerier ökar för varje år eftersom nätsvindel dessvärre är både lönsamt och relativt riskfritt.

Det är mycket som kan hända på nätet med näthandel. Du kan bli lurad på pengar, få fel varor eller inga varor alls. Butiken du handlat från kan gå i konkurs. Men använder du ditt kreditkort så har du alltid rätt att bestrida ditt köp i efterhand. Du kan även vända dig till kreditgivaren med anspråk på återbetalning, till exempel om varan inte levereras inom avtalad tid.

Tips för trygg näthandel

Även om du kan känna dig trygg när du använder ditt re:memberkort på nätet finns det en hel del saker du kan göra själv för en ännu säkrare näthandel:

  • Var noga med att endast använda kortet i kända och säkra butiker. Läs på om företaget du vill handla från – kontrollera att företagets namn, adress, telefonnummer och e-post finns på webbplatsen

  • Verkar företaget seriöst? Sök på företagsnamnet på internet och läs vad andra kunder har sagt

  • Läs avtalen och köpevillkoren

  • Innan du uppger dina kontokortsuppgifter på en nätsida, se alltid till att den aktuella webbadressen börjar med ”https”! Det betyder att informationen du lämnar krypteras så att inte obehöriga kan komma åt uppgifterna

  • Använd säkerhetstjänsten Mastercard Secure Code och handla helst på de sidor som kräver identifiering via BankID och inte endast ett personligt lösenord.

Extra skydd

För att öka säkerheten vid handel med betal- och kreditkort på nätet har många svenska banker och kreditinstitut infört att alla kort från Mastercard ska vara anslutna till Mastercard Secure Code. Tjänsten är gratis och ger dig ett extra skydd när du webbshoppar och betalar online. Det innebär att när du ska betala med kort på en sajt som är ansluten till tjänsten måste du identifiera dig med ett lösenord.  Tjänsten Mastercard SecureCode skyddar inte bara ditt kort mot bedrägerier, den är även en garant för att hemsidan du handlar från prioriterar betalningssäkerhet.

Vi hoppas att du nu fått all nödvändig information för att känna dig tryggare när du handlar med ditt re:member kreditkort på nätet.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 29 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2018-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: EnterCard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.