basplagg-for-man.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

För mannen - Här är basplaggen som varje garderob borde ha

Vi lever i en era där vi med några enkla musklick kan köpa hem nästan vad som helst från vart som helst. När det kommer till kläder så är utbudet otroligt stort, både för män och för kvinnor. Att välja rätt i denna kläddjungel är inte det lättaste, speciellt om du inte redan från början har en tydlig vision för hur du vill se ut. Det lättaste, och samtidigt viktigaste, är att börja med basplaggen. Vi har samlat ihop de viktigaste basplagg som varje garderob bör ha, oavsett vilken typ av klädstil du tycker om.

Passform är allt

Innan vi går in på enskilda plagg så är det viktigt att poängtera att ett klädesplagg som inte sitter bra, helt enkelt inte kommer att se bra ut. Passform är A och O när det kommer till kläder och basplaggen är inget undantag. Var noga med att alltid välja kläder som sitter så bra det är möjligt. 

En enkelfärgad t-shirt


T-shirten är basplaggens basplagg. Dessa går oftast att köpa billigt hos flera olika kedjor eller på nätet för dig som gillar att köpa kläder online. Det som kan skilja en enkelfärgad t-shirt från en annan är, förutom färgen naturligtvis, materialet, designen och passformen. Ett säkert kort är att välja en t-shirt med rundad krage i en färg som du tycker om. En snygg och välsittande t-shirt ger ett stilrent och avslappnat utseende. 

Passande jeans

Jeans är ett basplagg som passar så gott som vilken person som helst. Här kan det vara lite svårare att hitta jeans som passar perfekt eftersom det finns många olika typer av modeller. Ett tips är att helt enkelt be om hjälp från butikens personal. Nöj dig inte med jeans som sitter "ganska" bra, du märker direkt när ett par jeans sitter klockrent. När du väl hittat det perfekta paret så är det smart att lägga passformsmodellen i minnet. På så sätt blir det lättare för dig att hitta ett klockrent par jeans även i framtiden.

En vit skjorta

Den vita skjortan är ett plagg där passformen är det allra viktigaste. Det finns inte så många variationer på den klassiska skjortans design. Däremot så finns det många olika typer av passformer. Eftersom den vita skjortan i princip går att använda till alla större event, från 50-års fest till bröllop, så kan det vara värt att investera i en skräddarsydd vit skjorta. Om du inte känner till en skräddare så kan nätbutiker som exempelvis Tailorstore vara bra att använda sig av. Här får du själv ange dina mått, något som hemsidan hjälper dig med så att du gör rätt från första början.

En neutral kostym

Många män köper sin första kostym när de står inför studenten eller balen och väljer oftast en svart kostym. Det är inget fel på det men om du vill kunna använda kostymen även efter studenten och balen så kan det vara smart att välja en annan färg. En mörk kostym i marinblått eller grått passar lika bra till de stora eventen som de gör till arbetsplatsen. Även här kan det vara väl värt pengarna att köpa en kostym som är anpassad efter dina mått. Du hittar oftast riktigt snygga kostymer på samma ställen som du kan köpa märkeskläder online.

Du kan alltid använda dig av ett av våra kreditkort när du handlar dina basplagg. Om du inte redan har ett, ansök om ett kreditkort online du också.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.