tjejresa-till-barcelona.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Åk på tjejresa till Barcelona

Slå två flugor i en smäll nästa gång tjejgänget planerar en resa! Barcelona bjuder nämligen på både storstadsvimmel och strandliv. Här är den ultimata guiden för en lyckad tjejresa till Barcelona!

Att åka på en tjejresa är alltid lika kul. Inte minst om resan går till en av världens bästa shoppingstäder!

Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och ett riktigt shoppingmecka. Staden är också känd för sina mysiga gotiska kvarter, Gaudis fantasifulla byggnader, sitt pulserande nöjesliv med många nattklubbar och inte minst närheten till beachen.

Få andra städer i Europa kan erbjuda en sådan perfekt kombination av storstadsliv och sol och bad. Därför är Barcelona också det perfekta valet för en tjejresa.

Tänk på att det är säkrare att betala med kreditkort än kontanter i en storstad som Barcelona. re:member erbjuder kreditkort med bra villkor för dig som ska ut och resa. Bland annat ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd när du betalar mer än 50 % av resan med kreditkortet. Kortet re:member flex har ingen årsavgift och du får alltid upp till 8 veckors räntefri kredit.

De bästa tipsen inför er tjejresa till Barcelona

Om det är första gången ni reser till Barcelona kan hop-on hop-off-turistbussarna som finns i alla storstäder vara en bra startpunkt. Det är ett bra sätt att skaffa sig en överblick över staden och kanske ser ni något ni inte hade upptäckt annars?

Den stora loppmarknaden, Mercat dels Encants, är definitivt värd ett besök. Här finns mängder med små butiker som säljer hantverk, kläder, antikviteter, ja, allt du kan tänka dig. Det mest iögonfallande är nog taket, som är en enda stor spegel. Står du utanför kan du se allt som händer på insidan. Precis intill ligger Torre Agbar, en 144 meter hög äggformad skyskrapa som är upplyst i rött och blått på kvällarna.

I hörnet av Ronda Sant Antoni och Casanova Street ligger Fàbrica Moritz, ett stort, trendigt tapasställe med ett eget mikrobryggeri i källaren. Prova en opastöriserad, fräsch Moritz-öl medan du fyller på energiförråden från den generösa tapasmenyn.

Om ni behöver ha en liten paus från stadsvimlet kan ni njuta av solen på stranden. I en av Barcelonas äldsta stadsdelar ligger den fyra kilometer långa beachen Barceloneta. Bland hotell, restauranger och butiker längs stranden ligger flera nattklubbar som kan vara värda ett besök. Opium och Carpe Diem är två av de mer kända.

När det närmar sig middagstid kan turen gå till Boca Grande, en stor och mysig restaurang som ligger ett stenkast från ramblan. Här är både servicen och maten utmärkt, med många fiskrätter på menyn. Restaurangens unika atmosfär har gjort den till ett populärt ställe bland lokala kändisar.

Men vad är väl en tjejresa utan drinkar och dans? Efter en fantastisk måltid på Boca Grande kan ni ta trappan upp till Boca Chica på andra våningen, en av Barcelonas bästa cocktailbarer. Här serveras goda viner och drinkar av alla de slag. Känner ni sedan för att dra vidare finns det många barer och klubbar att välja mellan, till exempel vid Plaza Reial.

Stadsdelen Montjuic är också värt ett besök. Ta linbanan från Parc Montjuïc via Mirador, till Montjuic Castle och njut av den fantastiska utsikten över hamnen och Barcelona. Är ni lite kultursugna och gillar Miró ska ni passa på att besöka konstmuseet Fundacio Joan Miro som ligger i parken. I området hittar ni också restaurangen El Xalet som har en modern och elegant inredning, en stor uteservering och en roterande restaurangdel med en spektakulär utsikt över stadens centrum. Inte stans billigaste matställe, men absolut värd ett besök.

Ansök om ett kreditkort från re:member i god tid innan er resa till Barcelona.

Ha en trevlig resa, tjejer!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.