de-basta-paris-tipsen-infor-tjejresan.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

De bästa Paris-tipsen inför tjejresan

Även om Paris är mest känt som romantikens stad så är den franska huvudstaden också känt som ett populärt resmål när det gäller shopping och Paris sevärdheter är helt suveräna. re:member ger dig de bästa shoppingtipsen, så lämna din partner hemma och dra på en härlig tjejresa till Paris! Det råder inget tvivel om att Paris är världens modemecka och många tjejer reser dit för att skaffa sig modefynd som man helt enkelt inte kan få tag i på andra platser. Det finns otaliga exklusiva butiker i denna stad som har allt ett kvinnohjärta kan begära.

Shoppingtips för tjejresan

  • Avenue des Champs-Élysées: Världskänt shoppingcenter med kända butikskedjor såsom Zara, Sephora, Gap och Abercrombie & Fitch.
  • Galeries Lafayette: Ett populärt varuhus med märkesbutiker såsom Dior, Chloé, Marc Jacobs och inte minst Christian Louboutin.
  • Printemps: Varuhuset har hela sju våningar med allt som ni kan önska er, tillsammans med en lyxig underklädes-avdelning som man bara inte kan få nog av.
  • Avenue Montaigne: Här hittar ni exklusiva butiker till några av världens största modehus som Chanel, Gucci, Christian Dior, Hermes och Louis Vuitton. Även om plånboken inte alltid räcker till så är det alltid trevligt med lite high end fönstershopping.
  • St. Germain: Detta är ett bra alternativ om man är på jakt efter lite roligare shoppingområden. På gatorna Rue Bonaparte, Boulevard Saint-Germain och Rue Saint-Sulpice så kan ni hitta något i alla prisklasser, bland annat från Burberry, Mango, Prada och Replay.

Sevärdigheter i Paris

Även om mycket av tiden försvinner till shopping när man är på en tjejresa i Paris så kan det vara roligt att få med några av de sevärdigheter Paris har att erbjuda:

  • Eiffeltornet: Om man inkluderar antennen så sträcker sig Eiffeltornet 324 meter över marken, och är ett både stort och känt landmärke som dominerar landskapet.
  • Notre Dame: Den vackra gotiska katedralen räknas som ett av de finaste exemplen på Fransk-Gotisk arkitektur.
  • Triumfbågen: Bågen är ca 50 meter hög och om ni går uppför de 284 trappstegen till toppen så får ni chansen att njuta av en strålande utsikt över Champs Elysées och Place Charles de Gaulle.
  • Louvrén: Världens största och kanske bästa konstmuseum, ligger centralt i Paris.
  • Versaillespalatset: Det storslagna slottet var officiell bostad för franska kungar från 1682 till 1790.

Och för all del, glöm inte bort att uppleva den franska matkulturen. Tjejresan till Paris blir helt enkelt inte komplett förrän ni har upplevt det bästa som de franska köken har att erbjuda samtidigt som ni avnjuter goda franska viner och inte att förglömma - champagne.

Spara pengar på flyg och hotell

Om målet med resan är just shopping kanske ni inte vill lägga alltför mycket pengar på själva flygresan? Då är ett bra tips att använda lågpris-kalendern på till exempel SAS hemsida för att hitta billiga flygbiljetter och nyttja early bird-priser på hotell. På det sättet kan ni spara en hel del och istället använda pengarna till nya spännande upplevelser och annat härligt.

Skönhet och välmående

Efter en lång dag med händerna fulla av shoppingpåsar så kan det vara perfekt med lite extra ompyssling - då kan hotellen vara behjälpliga med att hitta nära och tillgängliga spa-anläggningar.

Även om det kanske kostar lite så kommer en stund på en parisisk skönhetssalong att vara en upplevelse i sig och en härlig avkoppling innan ni drar på er era högklackade skor och dansar in i nattens sena timmar. Nattlivet i Paris kommer garanterat inte att göra er besvikna, här finns det något som passar alla smaker. 

Boka din resa med re:member

Jämför du priser på hotell till Paris kan du spara mycket pengar. Med kreditkortet re:member flex finns förmånsprogrammet re:member reward. Genom programmet får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.