fem-bra-tips-infor-tjejresan.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Fem bra tips inför tjejresan

I takt med att vi går mot allt mörkare och kallare tider på året så kan vardagen lätt kännas lite tråkig. Vad kan då passa bättre än att få spendera lite kvalitetstid med tjejerna över helgen? Några av de mest lyckade och minnesvärda semestrarna är ofta en tjejresa och re:member har hittat fem bra tips om resmål som kanske kan vara lite extra intressanta.

En tjejresa till Köpenhamn

Längtar du efter en liten tur med vänninorna, men inte vill resa så långt bort, är Köpenhamn det rätta stället för er. Om shopping står på agendan så står berömda skandinaviska butiker såsom Filippa K, Acne, Designers Remix, Day Birger Mikkelsen och Malene Birger på rad. Så det är bäst att avsätta ordentligt med tid så att ni hinner besöka dem alla. 

Men Köpenhamn har mer att erbjuda än bara shopping, staden är bland annat känd för att hålla i många stora kulturevenemang såsom festivaler och konserter. Och för att inte tala om staden Christiana - om du vill uppleva något lite mer exotiskt. Förutom detta så är Tivoli och ‘Den lille havsfrue’ klassiker som definitivt är värda ett besök om du inte redan har varit där. Läs mer om varför tjejturnén borde gå till Köpenhamn här.

En tjejresa till Amsterdam

Lutande radhus, hundratals tätt parkerade cyklar längst med kanalen, en tolerant atmosfär och en säregen kultur är det som kännetecknar Amsterdam. Den flera hundra år gamla världsmetropolen har mycket att erbjuda, dygnet runt. Välj bland över 50 olika museer. Läs mer om varför en tjejresa till Amsterdam skulle vara ett spännande alternativ.

En tjejresa till Budapest

Som världens spa-stad nummer ett så kan Budapest locka med ett ångande, varmt och friskt mineralvatten som visst ska kunna göra underverk för både kropp och själ. Med 118 varma källor och termalbad så är det inte konstigt att staden kallas för “badarnas stad”. Budapest är precis rätt stad om man önskar sig en avkopplande resa med tid för att ladda upp krafterna på nytt. Men Ungerns huvudstad, som ofta jämförs med Paris, har mer att bjuda på. Fantastisk arkitektur, bra shoppingmöjligheter och inte minst ett pulserande nattliv som passar alla. Läs mer om vad en spa-helg i Budapest kan erbjuda.

Tjejresa

En tjejresa till Paris

Börja din resa med att sätta dig på ett mysigt café längst med gatan, ta en fika och njut av fantastiska macaroons samtidigt som du tar dig tid att betrakta människorna som skyndar förbi. För den modemedvetna kan det upplevas som en oändlig modeshow. Att Paris är världens modemecka återspeglas i den rika blandningen av exklusiva modebutiker och vintagebutiker. Sätt på dig det mest eleganta du har för i Paris shoppar man med stil. Och för all del, passa också på att njuta av den fantastiska arkitekturen som Paris har att erbjuda. Läs mer om våra bästa tips inför resan till Paris här.

En tjejresa till Riga

Vacker arkitektur i jugendstil och charmerande smågator visar på varför den gamla staden Riga har hamnat på UNESCO’s världsarvslista. Väljer ni att bo centralt så är det inte lång väg till varken shopping, fest eller avslappnande spabehandlingar - och ni hinner med mycket på en weekendresa i Riga. Restauranglivet i Riga spirar och är känt för både hög kvalitét och låga priser. En perfekt kombination! Passa också på att prova på nationaldrinken ‘Riga Black Balsam’ när du befinner dig i Estlands huvudstad. Läs mer om varför ni borde unna er en lyxweekend i Riga.

Tips för en lyckad tjejresa

För att en tjejresa ska bli riktigt lyckad krävs att en del enkla kriterier är uppfyllda och därför har re:member skapat en liten checklista för vad ni bör tänka på innan ni ger er av.

Hotell

Tänk över vad som är viktigt för er när det gäller boende. Vill ni bo på ett större eller ett mindre hotell? Är det viktigt att det finns restaurang, spa och en träningsanläggning på hotellet? Och vill ni bo nära centrum eller i ett lite roligare område?

Rese- och avbeställningsskydd

Att resa utan en reseförsäkring kan snabbt bli en dyr historia. Betalar dumer än 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår en kompletterande rese- och avbeställningsförsäkring.

Valuta

När du använder ditt kort i utlandet så är det generellt smart att välja att betala i lokal valuta. Om du skulle välja att betala i svenska kronor så är det nämligen den lokala banken eller butiken själv som sätter växlingskursen. Om du väljer att betala i lokal valuta så bestäms istället kursen av Visa eller Mastercard.

Passa på att ansöka om ett kort från re:member i god tid innan resan så att du får möjlighet att utnyttja alla bra erbjudanden och de kompletterande reseförsäkringarna som finns tillgängliga för korten.

Trevlig resa, tjejer!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.