skidresa-norefjell-tips.jpg
Upptäck fördelarna med re:member

Har du ännu inget re:member kreditkort? 

Ansök här

Norefjell, Norge: Din guide till skidresan

Med sina 1010 höjdmeter, 26 alpina backar för alla färdighetsnivåer, terrängpark och fina möjligheter till längdskidåkning, är det inget som saknas för att du ska få en riktigt bra upplevelse. Norefjell Skisenter är öppet varje dag och ger dig en härlig fjällkänsla – endast 1,5 timme från den norska huvudstaden.

– Om jag ska på skidresa i Norge åker jag gärna till Norefjell. Det är en plats där jag trivs väldigt bra, berättar den norska skidåkaren Nina Haver-Løseth och fortsätter:

– Jag gillar också att det ligger så nära Oslo, där jag bor. Du behöver bara köra en halvtimme för att komma dig upp bland berg och fjäll, ibland är det ganska skönt att komma bort från stan.

Hur tar man sig till Norefjell?

Tack vare sitt centrala läge i fylket Buskerud, är det enkelt att ta sig till Norefjell Skisenter med bil. Om du åker från Oslo är det inte mer än 10 mil till bergen och på 1,5 timme kan du nå Oslos närmsta högfjällsområde. Det rekommenderas att köra med vinterdäck eller dubbdäck – även snökedjor kan behövas – då väderförhållanden kan vara rätt så extrema här uppe.

Om du vill ha en lite mer behaglig resa där du slipper tänka på bilkörning, kan du ta Norefjellekspressen från Oslo. Med en restid på under två timmar och ett pris på 590 kronor för en bussbiljett tur och retur är detta inte bara ett snabbt, men också prisvärt sätt att ta sig till bergen.

Du som reser långväga för att komma till Norefjell kan välja mellan hela tre flygplatser. Närmast är Oslo flygplats Gardemoen, som ligger 1 timme och 45 minuter bort, men även Sandefjord flygplats och Moss flygplats ligger inom två timmars bilresa från skidanläggningen.

Alpinisterna väljer Norefjell

Alpinstjärnan Nina Haaver-Løseth rekommenderar Norefjell som skidestination om du reser till Norge och vill vara i närheten av Oslo-området. Se bilder och hör vad Nina säger om Norefjell i videon nedan.

 

Skidåkning på Norefjell

– Nere i Noresund finns ett litet centrum, men du behöver inte så mycket mer än skidbackarna. Det finns också många bra restauranger runtomkring. Det är en skön atmosfär i hela Norefjell och det är därför jag trivs så bra där, säger Haver-Løseth.

Norefjell Skisenter har som tidigare nämnt 26 alpina backar och ligger på en höjd av 1010 meter över havet. Här hittar du något för alla färdighetsnivåer och intressen – och om du inte tycker att utmaningarna räcker, finns två terrängparker i centrum. Bøseterparken är en park som passar de flesta och här finns ett brett utbud av rails samt två olika hopp. Hovedparken på Norefjell har flera backar i varierande svårighetsgrad och en barnbacke för de allra minsta. Här finns också flera nya rails på plats från Scandinavian rails, och dessa är riktigt utmanande.

Om du skulle behöva hjälp att förbättra dina skidkunskaper finns Norefjells skidskola som arrangerar både kurser och privatlektioner. För dig som inte känner dig bekväm med att ta liften på egen hand rekommenderas en nybörjarkurs, medan resterande kurser är för dig som i kontrollerat tempo kan ta dig ned för en blå backe.

Det finns fyra platser som hyr ut skidutrustning: Skistua, Norefjell Ski & Spa, Mountain Lodge och Skiloftet. Skiduthyrningen är öppen samtidigt som övriga delar av området och här erbjuds topputrustning både när det gäller slalom, twintip, telemark, snowboard och längdskidor.


(Klicka på bilden för att se den i ett större format.)

Serveringsställen på Norefjell

Norefjell har ett stort utbud av både mat och dryck. Det finns till och med restauranger där du inte behöver ta av dig skidorna utan kan åka hela vägen in. Prova till exempel Restaurant Heishuset på Norefri. Restaurangen är byggd kring den ursprungliga värmestugan från när Norefjell arrangerade alpina tävlingar under vinter-OS 1952, och den varierade menyn är av hög kvalité.

Restaurant Fjellet som ligger inne på Norefjell Ski & Spa kan du njuta av mat som många bara drömmer om. Med stora fönster får du inte bara ett vackert ljus under hela måltiden, utan också en helt fantastisk utsikt.

En kort bilresa från skidcentret ligger Krøderen Kro. Restaurangen ligger vid Krøderfjorden och har plats för 130 gäster. Njut av den fantastiska utsikten över fjorden medan du äter god, hemlagad mat. Några av bästsäljarna här är norska köttbullar, hjortgryta och stekt öring.

Norefjell boende

Om du vill spendera en helg på Norefjell, eller kanske en hel semester, är det möjligt att få bra rabatter på övernattning. Som innehavare av ett re:member kreditkort får du nämligen tillgång till fördelsprogrammet som ger dig upp till 10 % reward-rabatt på Hotels.com (observera att reward-rabatten inte gäller moms- och fraktkostnader). Välj till exempel mellan dessa lyxiga hotell:

  • Norefjell Ski og Spa: Med perfekt läge mitt i backen i Bøseter har Norefjell Ski & Spa allt du kan drömma om. Hotellet har hela 244 rum, där 121 är dubbelrum och 123 är familjesviter. Det finns även hela 161 lägenheter som passar grupper på fyra till åtta personer – och precis utanför dörren finns backar som passar alla. Norefjell Ski & Spa kan dessutom erbjuda en 16 meter hög klättervägg, badområde med swimmingpool, jacuzzi och badtunna, träningsavdelning, barnområde, afterski, nattklubb och aktiviteter för de minsta under helger och semestertider.

  • Sole Gjestegård: Omringad av fantastisk natur och god hemlagad mat får du här en riktigt hemtrevlig känsla. Sole Gjestegård försöker alltid göra det där lilla extra för att du ska trivas och känna dig som hemma. Här finns mysiga rum i olika storlekar och färger. Rummen ligger delvis med utsikt över Krøderen och delvis över gården. Välj mellan enkelrum, dubbelrum eller familjerum – allt efter dina behov. Du är också hjärtligt välkommen att komma med egna förslag och önskemål.

Kom ihåg att logga in via re:member reward för att ta del av reward-rabatten!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.