vackra-platser-i-norge-att-hyra-stuga.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Vackra platser att hyra stuga i norska fjällen och smarta tips innan du hyr

Att bo i en stuga, eller hytte som det heter på norska, är en viktig del av den norska folksjälen. Om du vill ha en avkopplande och naturnära helg eller vecka är Norge den perfekta platsen och det finns många möjligheter om du vill hyra en stuga i fjällen.

Det är först när vi vistas i naturen –vid havet, till fjälls eller i skogen – som vi märker hur stressig vår vardag faktiskt är. Några dagars vistelse i en stuga i vårt grannland Norge är ett unikt sätt att uppleva vårt fantastiska grannland på och ta del av den underbara natur som finns där. Här får du tid att umgås med familj och vänner, koppla av och låta själen få lite ro.

Norge är det nordiska land som har flest stugägare. Äger man ingen stuga finns det en rad hyralternativ för den som njuta av den fantastiska norska naturen .

Här kan du hyra stuga i fjällen

Det norska landskapet är känt som ett av de vackraste i hela världen där du kan uppleva både fjäll och fjordar i ett magiskt samspel. Tack vare det stora utbudet av stugor finns hyresalternativ var som helst i Norge med en stor mängd attraktioner och destinationer att välja mellan. Några av dem ligger i närheten av städer och tätorter medan andra ligger långt från alla typer av civilisation.

I Norge är det populärt att hyra stuga under sportlovsveckorna och påsken då det är perfekta förhållanden för skidåkning och härliga kvällar framför brasan efter en skön dag i skidbacken. Här är några förslag på resmål:

 • Hemsedal: Området som ofta omnämns som Skandinaviens Alperna är en av Skandinaviens största destinationer för skidåkning. Hemsedal ligger mellan 625 och 1 920 meter över havet och här hittar du fjäll och berg som påminner mycket om terrängen längre söderut i Europa. Om du ska hyra stuga i Hemsedal finns det en mängd aktiviteter för hela familjen, bland annat att åka hundspann, häst och släde samt snöscooter.

 • Gaustablikk: I hjärtat av Telemark i södra Norge ligger kommunen Tinn. Hit tar man sig enkelt med bil och när du väl kommit till Oslo är körvägen kort. Om du väljer att hyra stuga på Gaustablikk har du tillgång till Gaustablikk skidcenter  med över 30 km nedfarter av olika längd och svårighetsgrad. Med hela 12 liftar, varav två är stolliftar, tar du dig enkelt upp i backen. Dessutom har du 100 km preparerade längdåkningsspår, terrängpark, skidskola och skiduthyrning.

 • Beitostølen: Med sitt läge 900 meter över havet och det mäktiga bergsområdet Jotunheimen i bakgrunden kommer snön alltid tidigt till Beitostølen,som ligger mitt i Norge – vilket gör området till den perfekta skiddestinationen. Här varar skidsäsongen ofta till i slutet av april. Närheten till såväl skidspår som liftar och bostäder gör detta till en riktig favorit för barnfamiljer.

 • Hafjell: 15 kilometer norr om OS-staden Lillehammer, vid ingången till den storslagna dalgången Gudbrandsdalen, ligger Hafjell Alpinsenter. Detta är en populär ort där många hyr stuga under sportloven och påsken. Skidcentret är känt för sina långa pister, många soldagar och goda snöförhållanden. Uppe på fjället hittar du också hela 300 kilometer med preparerade längdåkningsspår.

 • Trysil: Två och en halv timmes körning nordöst om Oslo ligger Norges största skidanläggning. Med en maximal fallhöjd på hela 685 meter råder det inga tvivel om att Trysil har allt som krävs för en fulländad skidsemester. Här är allt genomtänkt, modernt och familjevänligt med allt från barnbackar till mer avancerade nedfarter. Här kan du hyra stuga precis vid backen och ta på dig skidorna direkt utanför dörren.

 • Norefjell: Norefjell är en av de mest dominerande fjällkedjorna i södra Norge bara 1,5 timmar från Oslo. Fjällkedjans högsta punkt heter Høgevarde och ligger på en höjd av 1 459 meter över havet och strax söder om Høgevarde ligger Norefjell Skidcenter. Här finns 13 skidliftar med inte mindre än 25 kilometer pistade backar för fantastisk skidåkning.

 • Geilo: Med sitt stora utbud av aktiviteter och upplevelser är Geilo ett fantastiskt ställe att hyra stuga på. Här hittar du allt du behöver i närområdet kring skidbackarna. Skidbackarna är väl anpassade för barn som erbjuder åkning för såväl oerfarna som mer avancerade skidåkare. Det sägs också att förhållandena för kiting är i världsklass, så om du har lust att prova på skidåkning med kite har du kommit till rätt ställe.

Tips innan du hyr

Kom ihåg att vara ute i god tid när du ska hyra stuga, men tänk gärna en extra gång innan du bestämmer dig för att hyra. Om du får tag på en stuga med stora utrymmen kan du hyra tillsammans med vänner eller släktingar och på så sätt spara en slant.

I övrigt kan det vara smart att tänka på följande innan du hyr:

 • Se till att det finns hyreskontrakt.

 • Undvik stora förskottsbetalningar då du kan förlora dina pengar vid t.ex. konkurs eller bedrägeri.

 • Om du måste betala ett förskottsbelopp bör du betala med kreditkort eftersom det är säkrare.

 • Det är vanligt att betala deposition, men beloppet bör inte vara orimligt högt och du bör kolla i kontraktet i vilka situationer du inte får tillbaka depositionen.

 • Betala inget innan du har varit i direkt kontakt med uthyraren, antingen via telefon eller e-post.

Köp utrustning till stugsemestern

Lockar det med skidåkning och härliga dagar på fjället finns det ett enormt utbud av stugor att hyra i Norge. Om du väljer att använda ditt re:member flex kreditkort behöver du inte vänta på lönen utan kan beställa med en gång så att du kan få precis den stuga du vill ha.

Med kreditkortet får du också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger bra rabatter i en rad webbutiker. Kanske du behöver köpa nya skidor eller en ny vinterjacka? Du kan spara pengar hos bland annat Skistart.se som säljer allt inom skidor och skidutrustning samt Outnorth som säljer skandinaviska varumärken för friluftsliv och resor, med fokus på funktionalitet, kvalitet och design. 

Om du inte redan har ett kort går det både fort och är enkelt att ansöka om re:member kreditkort. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till hela 8 veckors räntefri kredit. Det betalar inte heller någon årsavgift, varken under första året eller därpå följande år.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.