romantisk-weekend-kreditkort.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Missa inte detta på romantisk weekend i Rom

Finns det någon mer romantisk stad än Rom? Denna historiska, mytomspunna och mäktiga stad erbjuder allt från historiska monument och vackra stadsdelar till förstklassiga restauranger, shopping i världsklass och ett stort utbud av romantiska hotell. Ta med dig din partner till Europas kärleksstad och unna er en romantisk weekend fylld av kärlek.

Bilden av Rom, de rödvitrutiga dukarna, små mysiga krogar och slingrande gator, är sann. Att välja just Rom som är destination för den romantiska weekendresan är ett bra och säkert val. Här kan ni njuta av såväl Colosseum, goda viner och härlig mat, men också av svalkande bad, varma stränder och roliga nöjen. För även om Rom inte ligger precis intill en sandstrand tar det bara en halvtimme ut till kusten. Gillar ni att uppleva mindre turisttäta områden kan ni med fördel hyra en bil under er romantiska weekend. Går ni upp tidigt på morgonen kan ni på cirka två timmar ta er till en idyllisk italiensk by. Här kan ni uppleva grönska, gamla stenhus, vackra kyrkor och fantastiska vyer. Städer som Orvieto och Otterbo påminner om en gammal Medeltidsby. Vill ni hellre fokusera enbart på Rom behöver ni heller inte bli besvikna.

Pizza, grönska och konst

Att Rom är förknippat med god mat och fantastiska viner är knappast något nytt. Men nu har du och din partner också chansen att på riktigt få testa på det italienska köket. I Rom kan ni gå en matlagningskurs och verkligen lära er grunderna i italiensk matlagning. Kanske har du ätit pizza i Sverige, men det är i Rom du verkligen får uppleva hur en riktig pizza ska smaka.

Efter en matlagningskurs är ni mätta och belåtna, vad vore väl bättre då än att njuta av lite konst? Att bara gå omkring på Roms gator är på sätt och vis att uppleva historiens vingslag. Men besöker ni Borghese galleriet får ni verkligen se på riktig konst. Detta är en av världens finaste konstsamlingar och här kan ni uppleva vackra marmorskulpturer av självaste Apollo och Daphne, skapade av konstnären Giovanni Lorenzo Bernini. Är ni filmnördar kan även ett besök på Castel Sant'Angelo, ett vackert mausoleum, vara en intressant upplevelse. Här har stora delar av filmen Änglar och Demoner spelats in.

Läs mer om Roms sevärdheter här.

Men en romantisk weekend behöver mer än bara konst, goda viner och mat. Besök en av Roms stora och pampiga parker Villa Doria Pamphili. Här kan du och din partner strosa omkring bland grönska och vackra byggnader. Ta med er en mysig picknick och njut av varandras sällskap på en filt i Rom. Mer romantiskt än så här blir det inte.

 Boka din resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.