Mastercard Priceless Rom
re:memebr flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Ditt eget unika Rom

Är du nyfiken på Roms sevärdheter, men tycker att det verkar lätt hysteriskt med alla turister? Satsa då på tidig morgon i Rom. Gå upp före alla andra. Du kommer att upptäcka att det är en helt annan sak när du får ha staden för dig själv; när de andra turisterna har vaknat och börjat trängas ute på gator och torg, har du själv just slagit dig ner med en cappucino på cafeterian, trött i fötterna men mer än nöjd efter din alldeles egna, unika morgonstund i ”Den eviga staden”.

Klassiska sevärdheter

Att söka på “Rom sevärdheter” innan avresa är ett bra tips då det finns mycket att se. Rom är formligen sprängfyllt av historiska monument och klassiska sevärdheter. Staden är uppbyggd på sju kullar och mitt emellan två av dem, Palatinen och Quirinalen, hittar du Forum Romanum. Det var från detta torg som hela det kolossala Romarriket en gång styrdes – och det med järnhand.

Till de mest imponerande klassiska sevärdheterna i Rom hör naturligtvis Colosseum. Orkar du inte upp i ottan för att se de första solstrålarna bryta igenom arkaderna i denna koloss, är det också magiskt att besöka Colosseum i skymningen då byggnaden är upplyst med strålkastare inifrån. Vintertid är amfiteatern bara öppen från halv åtta på morgonen till halv fem på eftermiddagen, men väljer du att se Colosseum i grynings- eller skymningsljus kan du med lite fantasi nog ändå föreställa dig skriken från alla de djur och människor som under antikens gladiatorspel miste livet därinne.

Efter Colosseums rysligheter kan det vara skönt att skingra tankarna. Ät en lättare lunch eller unna dig en klassisk italiensk glass på Gelateria Giolitti, på Via Uffici del Vicario 40. På denna adress har den anrika glassbaren legat alltsedan år 1900, här kan du äta glass 365 dagar om året – från sju på morgonen till halv två på natten om du skulle vilja det! Och det går hur bra som helst att betala glassen med ditt MasterCard.

Inte långt därifrån, på Piazza della Rotonda hittar du det antika templet Pantheon, ett arkitektoniskt mästerverk om vilket konstnären och arkitekten Michelangelo lär ha sagt: ”ritat av änglar och inte av människor”.

Det är inte heller långt till Fontana di Trevi, fontänen som kanske de flesta kopplar ihop med skådespelerskan Anita Ekberg, som badade här i Fellinis berömda film La Dolce Vita från 1960. Att vattnet i fontänen kommer från en 2000 år gammal akvedukt, är det kanske färre som känner till. Glöm inte att slänga i ett mynt – då kommer du säkert tillbaka till Rom.

Rom sevärdheter

Bortom de värsta turiststråken

Rom är fantastiskt men till slut kan de klassiska sevärdheterna bli för mycket. När du fått nog av intryck släcker du törsten i baren i Villa Borghese, Roms i särklass populäraste park. Parken ligger mitt i centrala Rom med inte mindre än nio ingångar från olika gator. Slå dig ner och njut av lugnet, ta en joggingtur, hyr en cykel eller ta en båttur på en av de små sjöarna.

Eller ta chansen, när du nu är i Rom, att tillbringa en dag i en park som ska utgöra ett av världens absolut vackraste landskap. Appia Antica var under antiken den viktigaste tillfartsvägen söderifrån till Rom. Den första etappen stenlades år 312 före Kristi födelse och vägen utgjorde förbindelsen mellan Romarriket och Grekland, Mindre Asien och Nordamerika. Följ den historiska vägen som sträcker sig ända in i Roms centrum, ut till parken vars antika monument och imposanta akvedukter bildar ett historiskt-arkeologiskt landskap som saknar motstycke i hela världen.

Men Vatikanen då?

Rom och sevärdheter går hand i hand, och självklart bör du heller inte missa Vatikanen när du är i Rom. Museerna i Vatikanstaten, med Sixtinska kapellet och Michelangelos världsberömda skulpturer och fresker brukar räknas till västvärldens kanske viktigaste kulturarv. Tyvärr är det alltid långa köer till dessa muséer, men du som betalar din resa med Mastercard kan genom förmånsprogrammet Priceless Cities spara tid och gå före i Vatikanstatens samtliga entréköer. Du har även rabatt på en rundtur med Vatikanens egna officiella guider. Idén med förmånsprogrammet Priceless Cities är ju att du ska få möjlighet att uppleva kända storstäder på ett alldeles unikt sätt och vad kan väl vara bättre än detta?

Boka din resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.