vegetarisk-restaurang-new-york.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ska du resa till New York? Här får du tips om de bästa vegetariska restaurangerna

Varför inte göra en resa till New York i år? Det priskrig som pågått mellan flygbolagen i flera år gör att du kan åka till New York till ett bra pris. I New York kan du uppleva allt från Empire State Building och Frihetsgudinnan till att äta lunch under trädkronorna i Central Park. Om du är vegetarian eller vegan har du också en mängd bra matställen att välja mellan i The Big Apple med ett utbud som inkluderar allt från traditionella kinesiska rätter till mer urbana och moderna måltidsalternativ.

Njut av härlig vegetarisk mat under din resa till New York

Vegetarisk mat är en trend i denna stad och fokus ligger idag på att servera vegetariska och veganska rätter som presenteras lika tilltalande och är lika välsmakande som mer traditionella restaurangrätter. En bra källa till tips är till exempel webbsidan timeout.com som ger dig en mängd förslag på restauranger i New York som serverar vegetariska och veganska rätter. Här har vi valt ut några av de bästa:

Dirt Candy på Lower East Side

Dirt Candy är restaurangen för dig som vill ha vegetariska eller veganska rätter som är både fantasifulla och nyskapande. Ägaren, Amanda Cohen, är en av pionjärerna när det gäller kreativ användning av grönsaker och andra råvaror. Spännande huvudrätter, soppor och sallader gör att du får mycket för pengarna och en fantastisk restaurangupplevelse. Dirty Candy är helt klart värd ett besök om du ska resa till New York – och priserna är inte avskräckande.

Få tips om New York sevärdheter här.

Kajitsu på Murray Hill

Här är det helheten som räknas – och det är den unika upplevelsen som gör restaurangen extra spännande. Med sin utgångspunkt i zenbuddhismen och shojin-köket får du här en varierad japansk meny med mycket att välja mellan – och naturligtvis kan du beställa sake till maten. Här är det vegansk mat som står i fokus, men det är ofta möjligt att få fisk och skaldjur samt ägg till lunch. Om du vill uppleva mångfalden i New York City får du inte missa Kajitsu för en matupplevelse utöver det vanliga.

Peacefood Cafe på Upper West Side

Peacefood Café är verkligen ett trevligt ställe att äta på för såväl veganer som vegetarianer. Här hittar du inte en enda animalisk produkt och menyn är innehållsrik med bland annat quino, bönor, avokado och vegetarisk ost. Maten kommer inte göra dig besviken och du får spännande smakkombinationer till mycket bra priser för goda huvudrätter, luncher och desserter med smoothies och färskpressad juice.

Få fler restips för New York här!

Extra trygghet med re:member flex kreditkort på resan till New York

Om du ska resa till New York kan det vara smart att ha lite extra pengar på fickan och om du köper resan och hotellvistelsen via förmånsprogrammet re:member reward, får du bra rabatter hos en rad reserelaterade webbsidor. Dessutom är en kompletterande reseförsäkring inkluderad om du betalar mer än 50 % av resan med ditt re:member kreditkort.

Med ett kreditkort från re:member får du upp till 100 000 kronor i kredit, och utan bindningstid. Med kortet följer en app och en egen internetbank där du alltid har full översikt över dina ut- och inbetalningar. Om du har frågor om kreditkort från re:member hittar du information och svar på de vanligaste frågorna här. 

Ansök om ett re:member flex kreditkort  idag, så hinner du få det i god tid innan din nästa New York-resa.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.