resetips-sevardheter-new-york.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

New Yorks unika sevärdheter

New York. Det finns förmodligen få städer som svenskarna så gärna åker till. Och med all rätt. New York har allt och lite till. Här finns så mycket att göra att staden skulle kunna hålla dig sysselsatt en hel livstid – det är ingen idé att ens försöka hinna med allt. New York är en stad man ska ge sig tid att upptäcka, men vill du trots det få tips på saker att göra i New York har vi här plockat ut såväl några ”måsten” som ett par mindre traditionella sevärdheter.

Klassiska sevärdheter

New Yorks sevärdheter lockar mängder av turister årligen. Frihetsgudinnan är utan tvekan den symbol som människor runt om i världen starkast förknippar med New York. Statyn är en symbol för frihet, demokrati och vänskap över nationsgränserna. Om du vill ta dig uppför de 354 trappstegen inuti statyn, upp till gudinnans krona, behöver du boka din biljett i förväg. För dig som nöjer dig med att kolla in statyn från vattnet kan gratisfärjan över Hudsonfloden till Staten Island vara ett alternativ.

Ett annat ”måste” är Manhattans välkända skyline, bäst är att se den från Brooklynsidan. Eller uppifrån: utsikten över Manhattan från 381 meter höga Empire State Building lockar horder av besökare, 365 dagar om året, och byggnaden är förmodligen världens mest kända skyskrapa, om än inte den högsta.

Manhattan är inte bara skyskrapor och långa avenyer, här finns även unika Central Park med sjöar, skridskobanor, djurparker och restauranger. I parken finns också Central Park Zoo och Loeb Boathouse, där du kan hyra roddbåtar, cyklar och romantiska gondoler. Ja, du kan faktiskt spendera flera dagar i parken utan att bli uttråkad.

På Manhattan ligger även finansgatan Wall Street. Namnet anspelar på den befästning som de första kolonialisterna, holländarna, år 1653 lät bygga till skydd mot indianer och engelsmän. Men av den finns inget kvar idag, istället kan du besöka Ground Zero, eller The World Trade Center site som det numera heter, eller varför inte The 9/11 Memorial & Museum? Sök gärna efter New York sevärdheter för att få upp fler inspirerande tips.

New York sevärdheter

Lite mer ”otraditionella” sevärdheter

Tycker du att Empire State Building verkar lite passé? Ute efter lite mer otraditionella sevärdheter i New York? Satsa då på Top of The Rocks, högst upp i Rockefeller Center, istället. Här har du New Yorks bästa panoramautsikt, dag som natt.

Är du historieintresserad? Tenement Museum består av sex bostadslägenheter, i ett gammalt hyreshus för immigranter, på Lower East Side. Gå på en guidad tur och få en unik inblick i hur den immigrerande arbetarklassen levde åren mellan 1863 och 1935.

New York har förmodligen världens bästa nattliv och även om den legendariska förbudstiden sedan länge är förbi, så lever ännu New Yorks lönnkrogar, så kallade Speakeasys. Dessa hemliga barer finns över hela New York – det gäller bara att hitta dem. Fast så hemliga är de kanske inte längre, många av dem går till och med att hitta på nätet, som baren Apotheke till exempel, som tar dig med på en spännande tidsresa till 20-talet.

Central Park i all ära, men New Yorks mest nyskapande park är ändå High Line Park. The High Line är ett 2,5 km långt promenadstråk längs med en gammal nedlagd järnvägshögbana som på kort tid blivit New York-bornas favoritpark. Högbanan erbjuder inte bara en fantastisk utsikt över Manhattan och Hudsonfloden, här finns även över 200 sorters växter, innovativ arkitektur och spännande konst- och teaterprojekt. Ja, det är enkelt att ha fullt upp med alla New Yorks sevärdheter.

Boka din resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat hos Hotels.com och Expedia

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.