restips-reseguide-new-york.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Reseguide för New York

”The Big Apple”, ”Staden som aldrig sover”, ”The Melting Pot” – känd stad har många namn. New York är staden du kan resa tillbaka till, om och om igen, utan att tröttna. Många besöker faktiskt New York flera gånger om året, eftersom de ständigt hittar nya saker att se och göra. Utflykter i kreativa kvarter med konst, musik, bra mat och kul shopping – här är några restips för den ultimata New York-resan.

Restips för en dag på Manhattan

Behöver du New York tips? Du startar din morgon på MoMA (Museum of Modern Art) där du hittar en imponerande samling modern och samtida konst inom arkitektur, målning, fotografi, böcker, film och mycket mer. Även den som inte är ett fan av samtida konst kommer garanterat att gilla museibutiken.

Lunch äter du i Greenwich VillageThe Spotted Pig, en charmig gastropub med det som möjligen är New Yorks godaste hamburgare på menyn.

På eftermiddagen tar du dig till lummiga Central Park där du snabbt kommer att glömma bort att du befinner dig i en av världens största städer. Promenera runt i parken, spana in gatuartisterna, rullskridskoåkarna och drakflygarna. Ta en öl eller kaffe vid Loeb Boathouse, hyr en roddbåt eller en romantisk venetiansk gondol och njut en stund på sjön.

På kvällen äter du en asiatisk middag på omtalade Spice Market i The Meat District. Prova gärna den läckra avsmakningsmenyn. Avsluta kvällen med att dansa av dig både klackar och kalorier på Space Ibiza.

Resetips New York

Restips för en dag i Brooklyn

New York är inte bara Manhattan. I stadsdelen Brooklyn är det mindre hektiskt. I Brooklyn finns dock några av New Yorks fattigaste och mest kriminella områden, så här gäller att vara försiktig nattetid.

Till Brooklyn tar du dig bäst gåendes över klassiska Brooklyn Bridge, utsikten över Manhattans skyskrapor är fantastisk från bron. Eller ta Ikea Express över Hudsonfloden. Väl på andra sidan kan du börja med att utforska stadsdelen Red Hook, med kullerstensgator, pubar, restauranger och små designbutiker. Ät en lobster roll på Red Hook Lobster Pound och ta en drink på Sunny´s Bar.

För annorlunda shopping ska du ta dig till trendiga och hipstertäta Williamsburg. Williamsburg är fyllt av graffiti-konst, gallerier, gatumarknader, second hand-butiker och hippa designbutiker.

Ät gärna brunch på Juliette, en fransk bistro med gott renommé eller ta en drink på innebaren The Camlin.

Är familjen med? Åk då istället till klassiska Coney Island, kanske inte lika tjusigt som i sin glans dagar i början på 1900-talet, men fortfarande ett populärt vattenhål på sommaren med nöjesfältet Luna Park, en välbesökt strand och en trevlig strandpromenad. Ja, det finns många New York tips om Brooklyn som blir allt mer populärt.


Du bokar väl din New York-resa med ditt re:member kreditkort?  Med re:member och Priceless Cities har du tillgång till en mängd rabatter och fina erbjudanden på sevärdheter, restauranger och butiker. Tänk på att man aldrig kan få för många New York tips!

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.