tips-new-york.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Allt du måste veta innan din resa till New York

Att resa till New York är trendigare än någonsin och det är inte utan grund – när du åker till New York är möjligheterna nästan obegränsade. Oavsett om du vill shoppa hämningslöst, se minnesvärda monument eller äta dig genom Manhattans alla Michelin-restauranger finns här något för dig.

Men vad behöver du veta innan du ska åka till New York? Först och främst måste du fixa ett inresetillstånd, förkortat ESTA. Om du inte har detta i ordning när du kommer dit, kan du nekas inträde i landet. Inresetillståndet ansöker du enkelt om via nätet och även om det ofta går fort att få ett tillstånd är det en bra idé att ansöka i god tid innan avresa. Du bör också packa kläder som passar vädret – New York kan nämligen vara väldigt kallt på vintern och mycket varmt på sommaren.

På att göra-listan bör även växling av pengar finnas med. Många företag och restauranger tar givetvis kort, men eftersom alla förväntar sig att du lämnar några dollar i dricks är det bra att ha kontanter till hands. Ingen vill vara den snåla taxi-kunden som inte betalade lite extra till chauffören som bar bagaget från bilen till hotellet. Så var noga med att ha lite småpengar redo, för att slippa pinsamma situationer.

Ett måste inför din resa till New York - Bra skor och en bra plan

När du åker till New York är det lätt att falla för frestelsen att gå i Carrie Bradshaws fotspår, för att inte tala om hennes skor. Det rekommenderas dock inte om du har planer på att upptäcka staden till fots. Under en tur i Central Park möter du en varierad natur med allt från branta backar, gröna ängar och ojämna stigar på ett och samma ställe – bekväma skor är därför ett måste.

De flesta reser till New York för en långhelg eller längre semester. Det kan därför vara klokt att sätta upp en plan för vad du vill hinna med när du är där. Utan en övergripande idé om vad du och ditt resesällskap vill göra är det lätt att tiden bara flyger iväg och det enda ni hunnit se när ni åker hem är Victoria’s Secret och Macy’s. Om du vill besöka någon av de kända restaurangerna eller uteställena under ditt besök i New York, bör du boka detta i god tid innan du åker. På många av New Yorks mest eftertraktade restauranger är det nämligen inte direkt enkelt att få ett bord bara genom att gå dit. Några av de mest populära ställena har en väntelista på flera månader, och det bara för att få komma in.

Läs om 5 sevärdheter du inte får missa i New York här

Att resa till New York med barn

En resa till New York är för många fantastisk att göra tillsammans med en kompis eller partner, men många väljer också att ta med familjen till denna världsmetropol. Det finns nämligen lika många attraktioner som passar barn, som det finns för vuxna. Du kan bland annat ta med dem till Bronx Zoo eller Children’s Museum of Manhattan. Även de stora attraktionerna, så som Frihetsgudinnan eller Empire State Building, uppskattas som regel lika mycket av alla familjemedlemmar.

Men tänk på att en så pass lång resa måste planeras extra bra när det är småbarn med i bilden. Det är nämligen inte alla barn som tycker att den långa flygturen är speciellt rolig, inte ens det lilla pyssel-kit som kabinpersonalen brukar dela ut hjälper alltid.  Förbered dig därför väl med extra underhållning i form av filmer, tidningar eller kanske ett nytt spel som alla kan vara med och spela. Varför inte sätta ihop ett eget rese-kit med tecknade filmer, något spännande att läsa, något gott att äta och ett bekvämt klädbyte om John Blund skulle komma på besök under flygturen?

Undersök var det är bäst att bo

Ett annat bra tips när du ska åka till New York är att göra lite research på var det passar bäst att bo när ni är där. De allra flesta väljer att bo på Manhattan, men du som inte vill bo mitt i smeten kanske föredrar att bo någonstans utanför den myllrande ön.

Du bör också tänka på var de olika sakerna du vill besöka ligger i förhållande till det boende du väljer. Även om taxi är relativt prisvärt i staden så är det tråkigt att behöva lägga allt för mycket tid på att ta sig från A till B. Dessutom är det ofta bilköer i den här stora staden, så se till att boka hotell eller lägenhet i närheten av det du vill uppleva.

Kreditkort till resan till New York

Oavsett om du ska åka till New York eller någon annan stad i världen så bör du se till att du har en bra reseförsäkring. Om du betalar mer än hälften av resekostnaderna med ditt re:member kreditkort får du både reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat.

Men inte nog med det, med ett re:member flex kreditkort kan du kan dessutom spara pengar på både flygbiljetter och hotellvistelse genom att använda dig av alla de bra erbjudanden och rabatter du får genom förmånsprogrammet re:member reward. Du kan nämligen spara upp till 25 % i olika webbutiker knutna till flygresor och hotellvistelser. Observera att rabatten inte inkluderar moms- och fraktkostnader.

Att ansöka om ett re:member flex kreditkort går snabbt och är enkelt. Kom ihåg att göra det i god tid före avresa så du kan ta del av alla fantastiska rabatter.

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.