resa-med-barn.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Smarta tips till dig som ska resa med barn

Om du planerar att resa med barn är det några saker som kan vara bra att tänka på innan ni ger er av. Mitt i packandet är det mycket att tänka på och några saker måste man ha förberett på förhand. Vad som är viktigt att tänka på beror givetvis på vart i världen ni ska resa och barnens ålder spelar förstås också en stor roll.

Nedan har vi samlat några smarta tips till dig som ska resa med barn:

  1. Pass: Om du ska resa utanför Sverige måste du komma ihåg att även små barn ska ha eget pass. Passet beställer du på din närmsta polisstation. Tänk på att du måste vara ute i god tid för att passet ska hinna komma i tid till resan.
  2. Vaccin: Du behöver ta reda på vilka vacciner som är nödvändiga att ha i det område ni ska åka till. Det är framförallt destinationer i Afrika och Asien som kräver speciella vaccinationer, bland annat mot malaria. Det finns även vissa destinationer dit barn under 4-5 år inte rekommenderas att åka på grund av att deras immunförsvar inte har mognat ordentligt. Tropiska eller subtropiska områden i Asien och Afrika bör undvikas. Du kan ta kontakt med din läkare för att få aktuella råd och rekommendationer. Barnet bör också ha följt det svenska vaccinationsprogrammet för barn innan avresan. Även här måste du undersöka vad som gäller i god tid innan du beställer resan. Ta vaccinationskortet med dig.
  3. Undvik djur och bakterier: Undvik kontakt med lokala djur som till exempel lösdrivande hundar och katter. Ormbett kan ge allvarliga konsekvenser så därför bör barnen alltid gå med skor på stranden, även om det är varmt och fuktigt. Om olyckan skulle vara framme måste du uppsöka läkare snabbare än vad du hade gjort hemma och då är det också viktigt att reseförsäkringen är ordnad för hela familjen innan avresan.
  4. Reseapotek och solskydd: Ta med dig febernedsättande läkemedel och viktiga mediciner. Reseapoteket bör du ha i handbagaget så att du alltid har snabb tillgång till det. Solskydd till barn i form av solhatt, skyddande och löst sittande klädesplagg samt solglasögon är ett måste för mindre barn.
  5. Vätska: Om du ska resa med barn är det jätteviktigt att se till att de dricker tillräckligt mycket, både under längre flygresor och när ni är på varma platser. Vätskeersättning kan vara bra att ha med sig.

Folkhälsomyndigheten kan ge råd och svara på frågor om hur man håller sig frisk när man är på resande fot. På deras hemsida hittar du också uppdaterad information angående bland annat utbrott av sjukdomar på olika destinationer.

Läs även vår artikel med tips till dig som ska resa till Thailand med barn här.

Reseförsäkring med kreditkort från re:member

En reseförsäkring kan göra stor skillnad på en utlandsresa och specielt när du skal resa med barn. Om du betalar minst 50 % av resan med kreditkort från re:member, ingår en kompletterande reseförsäkring och dessutom får du avbeställningsskydd. Ansök om kreditkort från re:member i god tid innan avresan så att du också kan dra nytta av förmånsprogrammet re:member reward som ger dig bra rabatter hos en rad reserelaterade butiker.

 

re:member flex:  Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 % - 24,74 % (2021-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.